Científics holandesos confirmen la teletransportaciò quàntica
La teletransportaciò quàntica ha estat confirmada per un grup d’investigadors de la Universitat de Delft.

Les conseqüències són infinites i sorprenents: des de la consolidació de la informàtica quàntica fins a la transmissió de dades en temps real.

Una platja està composta de petits granits de sorra que per separat poden semblar insignificants, però que en el seu conjunt és quan adquireixen el seu total significat. Ahir, en el camp de la ciència, es va presentar un d’aquests granits: la teletransportaciò quàntica.

Per a això, investigadors de la Universitat de Delft, a Holanda, han hagut de demostrar la teoria de l’entrellaçament quàntic. Idea que va ser introduïda primer per Erwin Shcrödinger i que més tard Albert Einstein i els seus col·legues van criticar en 1935 i amb la “Paradoxa Einstein-Podolsky-Rosen” en la qual desestimaven l’existència d’un llaç que unís a dues partícules separades.

La següent etapa és elevar la separació a 1 km

No obstant això, l’estudi recentment publicat ha acabat provant que Einstein i els seus col·legues s’equivocaven. Per a això han hagut de crear unes partícules quàntiques especials cridades “qubits les quals poden tenir diversos valors simultàniament. Després, els han separat en una distància de 3 metres i els han posat sota observació. És aquí on es produeix el fenomen de teletransportaciò perquè han observat que el gir d’un electró en un qubit es reflecteix en l’altre instantàniament.

Tot això que ens pot sonar exageradament complicat ara tindrà un gran impacte en el futur, ja que a partir d’ara la informació podria transportar-se a velocitats que, avui dia, gairebé ni podem concebre. Aquest descobriment revolucionarà la informàtica quàntica de la qual tant es parla últimament i que, segurament, serà el paradigma de la tecnologia durant els pròxims anys.

Així doncs, pot ser que estiguem davant una de les fites de la ciència encara que, lamentablement, passarà desapercebut per a milions de persones. Per sort, quan puguem apreciar les seves conseqüències sempre podem aixecar la mà i dir “Jo ja ho sabia”. I que ens mirin amb menyspreu com a bestioles rares.