CosmoCaixa ret homenatge a “Back to the future”

0
CosmoCaixa
Foto: CosmoCaixa Barcelona

El Museu de la Ciència de l’Obra Social “la Caixa” ha programat una sèrie d’activitats especials per a tots els amants del film “Back to the future” pel seu 30è aniversari

CosmoCaixa
Foto: CosmoCaixa Barcelona

 30 anys han passat des que Marty McFly i el científic, ‘Doc’ Emmet Brown, els dos protagonistes de la trilogia de Robert Zemickis, Back to the future, comencessin els seus primers viatges en el temps, primer fins l’any 1955 i posteriorment al 2015 i 1885, a bord de la seva inconfusible màquina del temps, el mític cotxe Delorean. Per commemorar aquesta efemèride, CosmoCaixa transportarà al públic en el temps mitjançant diferents activitats, que començaran amb un taller de robòtica de LEGO Education i acabaran amb la projecció del film Back to the future II, en una sessió exclusiva emmarcada en la jornada del proper 21 d’octubre, El futur ja és aquí. (trenta anys després!).

Com seran els vehicles del demà? Qui els conduirà? Com ens transportarem? Aquestes i altres preguntes s’intentaran respondre amb l’ajuda de la imaginació del públic assistent al taller Invenio LEGO, l’encarregat de donar el tret de sortida al programari dedicat a la pel·lícula de Robert Zemickis, durant el cap de setmana del 17 i 18 d’octubre.

Aprofitant la idea de viatge en el temps, els participants podran treballar els conceptes de vehicle i futur, dissenyant i elaborant els esquetxos dels seus propis mitjans de transport futuristes.

Un cop acabat el seu disseny, tots els assistents al taller podran programar un vehicle robotitzat de LEGO Education, que posteriorment faran circular per una pista recreada de Back to the future. Serà el mètode d’assaig error el que els conduirà al èxit.

 

21 d’octubre, una cita ineludible pels aficionats a la trilogia

El futur ja és aquí. (trenta anys després!) permetrà als assistents al Planetari del CosmoCaixa, tornar a assaborir l’experiència de veure el film Back to the future II, 26 anys després de la seva primera projecció. Ho faran el proper 21 d’octubre, una data molt assenyalada per a tots aquells aficionats a aquest clàssic del cinema. Va ser en aquest mateix dia i en aquest mateix any, fins el que van viatjar Marty McFly i el seu company Doc, a la segona part de la trilogia. Després del seu viatge inicial a 1955, aquest cop els dos amics es transporten fins al 2015 amb la seva màquina del temps per evitar que un dels futurs fills de McFly acabi a la presó.

En aquest mateix context, el públic assistent podrà visitar l’exposició Experiment Any 2100. Què ens espera a la Terra del futur?, mostra on trobaran la reproducció del famós DeLorean i a més, gaudiran de l’oportunitat de conèixer i explorar des del punt de vista científic, com podrà ser el futur i quins possibles escenaris ens esperen en els àmbits socials, tecnològics o mediambientals.

L’exposició, que es basa en els estudis prospectius duts a terme per la European Enviromental Agency (EEA ) i que van ser publicats en l’informe The European Environment, State and Outlook 2010, disposa de diferents jocs interactius amb els que els assistents comprovaran com seria el demà segons les seves decisions individuals i reflexionaran sobre els pros i contres que se’n deriven.

Entre les altres peces destacades de la mostra trobaran una maqueta d’un ascensor espacial, un invent que el 1979 Arthur C. Clarke assegurava que seria una realitat 50 anys després (sota la més absoluta incredulitat dels assistents a l’anunci), a més de peces icòniques del film Blade Runner o el model de la nau Valley Forge de la pel•lícula Naus silencioses.

30è aniversari Back to the future

 C/ Isaac Newton, 26. Barcelona

Dies:  ·Taller de robòtica de LEGO Education: cap de setmana, 17 i 18 d’octubre de 2015, d’11 h del matí fins les 18h de la tarda.

Places limitades.

 Projecció Back to the future II: dimecres, 21 d’octubre de 2015, a     les 18.30 h. Places limitades.

Amb el CARNET JOVE gaudiràs d’entrada gratuïta al museu i a totes les activitats.