1.127 dones han patit agressions sexuals a l’estat espanyol el 2015

0
agressions, violència de gènere
Manifestació contra la violència de gènere, el passat novembre, a Madrid. Foto: Europa Press

Les agressions sexuals han disminuït un 19% els últims quatre anys. La criminalitat global baixa a Espanya un 4,5% en aquesta legislatura, la primera sense atemptats terroristes.

 

Un total de 1.127 dones van patir agressions sexuals a Espanya durant l’any 2015, segons les dades ofertes aquest dijous pel ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, qui ha admès que aquest fenomen “requereix un protocol específic” i ha afegit que el seu departament “està treballant en aquest àmbit”.

“No us amago que les agressions sexuals estan molt vinculades a la violència de gènere. La violació requereix un protocol específic i estem treballant en aquest àmbit”, ha declarat durant una roda de premsa en la qual ha ofert les dades de criminalitat corresponents a la legislatura ja finalitzada.

Segons el balanç, tot i aquestes 1.127 agressions sexuals, aquest fenomen ha experimentat un descens del 19% en els últims quatre anys. “Cada violació és inqualificable, és una tragèdia, però ens complau que aquesta tipologia tan abominable hagi experimentant un descens”, ha declarat el ministre de l’Interior.

En termes globals, la criminalitat ha baixat un 4,5% entre finals de 2011 i finals del 2015, segons ha detallat el ministre, qui ha admès que és la “primera vegada” que es fa una presentació sobre les dades corresponents a un Govern espanyol en concret.

“Cal posar en relleu que en aquests quatre anys Espanya ha estat un país més segur”, ha comentat Fernández Díaz, i alhora ha destacat que “és la primera legislatura en democràcia que es veu lliure d’atemptats terroristes”. En aquest èxit, ha reconegut la feina de “tots els Governs espanyols de la democràcia que han fet front als terroristes”.

En relació amb la lluita contra aquest fenomen, ha explicat que han estat detinguts 177 presumptes jihadistes (139 a Espanya i 14 en altres països) al llarg de 76 operacions i 161 presumptes membres d’ETA (95 a Espanya). El ministre ha sumat a aquestes detencions d’etarres la desarticulació de l’estructura d’ETA. “Es troba en estat terminal”, ha tancat.