1 de gener de 1970, una data maleïda per al teu iPhone

Un altre nou error sucumbeix a iOS, després de l’error detectat amb el seu navegador que feia que els dispositius quedessin inservibles i es reiniciessin, ara s’ha trobat un error que farà que el teu iPhone, iPad i iPod quedin totalment “morts”.

Diversos usuaris reporten que si canviem la data d’un dispositiu iOS a l’1 de gener de 1970, el dispositiu farà un “brick” permanentment.

En el vídeo adjunt al final de la publicació podreu veure el procés a seguir, no ens fem responsable de qualsevol error provocat per vosaltres en els vostres dispositius.

El procés és senzill, cal anar a Ajustos, prémer en “General”, triar Data i Hora, desactivar el “Ajust automàtic” i tirar cap enrere en la data fins on ens deixi (no podem arribar a 1970). Hem de repetir aquest procés tantes vegades com sigui necessari fins arribar a 1970.

1 de gener de 19701 de gener de 1970

Un cop posada la data d’1 de gener de 1970, cal reiniciar el terminal i visitar l’App Store. Quan tornem a reiniciar el dispositiu, aquest ja no es tornarà a encendre. Cal destacar que la restauració del terminal des d’iTunes tampoc servirà, el dispositiu continuarà penjat a la pantalla d’arrencada.

Aquest error afecta qualsevol iPhone, iPad i iPod touch amb processador de 64 bits (A7, A8, A8X, A9 I A9X), és a dir des de l’iPhone 5S cap endavant, i amb sistema iOS 8 o superior.

S’especula que aquest error és ocasionat per un problema amb el rellotge intern, ja que a causa de les diferents zones horàries, en posar la data en qüestió, el rellotge tindrà un valor menor a zero, la qual cosa fa “confondre” al terminal fins a deixar-ho “KO”.