Google ofereix 100.000 dòlars a les persones que trobin una vulnerabilitat en el seu sistema operatiu Chrome OS

Moltes són les empreses que es preocupen per la seguretat dels seus usuaris, donant especial atenció a l’encriptació de dades, arribant al punt de mantenir un programa de recompenses per a aquelles persones que trobin alguna vulnerabilitat en el seu sistema. I és que una vulnerabilitat pot donar molt de si, són moltes les persones que decideixen trobar una per vendre-la al millor postor, però també hi ha altres que busquen una per informar-ne a la mateixa empresa i com no, obtenir una recompensa a canvi.

Chrome OS

Dies enrere, ja us vam informar del cas d’un programador de l’Índia (Anand Prakash) que havia trobat el mètode per poder accedir a qualsevol compte de Facebook mitjançant un atac al seu sistema de restabliment de contrasenyes, en aquest cas, Prakash és un hacker que es coneix com “white hat” o de barret blanc, per tant va informar a Facebook i va rebre una recompensa de 15.000 dòlars.

Microsoft i Google saben de la importància que comporta trobar aquestes vulnerabilitats, per això, per tal d’incentivar la motivació dels “white hat”, ha doblat l’import de la recompensa fins a la xifra de 100.000 dòlars per a tot aquell que informi (i sigui demostrable) d’alguna vulnerabilitat en el seu sistema operatiu ChromeOS.

Chrome OS

Actualment, Chrome OS és el sector que més creixement està experimentant per part de la companyia, això es deu principalment al fet que molts col·legis i universitats han optat pels Chromebooks en detriment dels iPad, el seu preu més assequible i la seva gestió gràcies a Google Academic són les principals causes.

El programa de recompenses de Google no és una cosa nova, van començar a funcionar el 2010 i només durant el 2015, l’import de recompenses va arribar als 2 milions de dòlars.