13.000 nous llocs de treball pel Mobile World Congress

0
Mobile World Congress

Preacord sobre el conveni col•lectiu que podria fer desconvocar la vaga de Ferrocarrils

El proper dilluns 22 de febrer comença una nova edició del Congrés Mundial de Mòbils (MWC, sigles en anglès) a la Fira de Barcelona. Una convocatòria que segons el director del recinte, Constantí Serrallonga, generarà 13.000 llocs de treballs temporals a la ciutat comtal. Una xifra amb la que l’organització pretén estar a l’altura de l’esdeveniment i ser excel•lents. És per això, que es necessitaran informàtics, arquitectes, xofers, hostesses, cambrers i cuiners, així com personal encarregat de muntar i desmuntar els equipaments. Una organització que enguany també comptarà amb un perfil social. I doncs, unes dues-centes persones en risc d’exclusió social seran contractades per l’organització per a treballar durant el Congrés.

De fet, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha insistit aquest dimarts en la voluntat que el MWC també tingui un impacte en àmbits com el social, l’educatiu o el mediambiental. Amb aquest objectiu, el MWC ampliarà el ventall d’activitats programades pels ciutadans i per a les empreses tecnològiques i d’altres sectors, especialment de l’educació, la salut i l’automoció. Colau, també ha considerat que les activitats paral•leles que duran a terme entitats de la ciutat crítiques amb els drets humans, laborals i mediambientals de la indústria del mòbil són “normalíssimes i saludables en qualsevol ciutat democràtica”. A nivell autonòmic, el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baget, ha anunciat que impulsarà la relació entre les comunicacions mòbils i la indústria de l’automòbil per tal que el Principat esdevingui un referent del vehicle autònom i connectat.

Principi d’acord

Més enllà de la Fira de Barcelona, l’Ajuntament i la Generalitat treballen a contrarellotge per intentar que es desconvoqui la vaga de metro, autobús i Ferrocarill de la Generalitat (FGC) programades per la setmana vinent. De fet, tan l’administració local com nacional han garantit que seguiran negociant “intensament per a que així sigui. En aquest sentit, els sindicats i la direcció dels Ferrocarrils de la Generalitat han fet publicat aquest dimarts que han arribat a un preacord sobre el conveni col•lectiu. La qual cosa podria fer desconvocar la vaga. Un preacord que en tot cas haurà de ser ratificat per l’assemblea dels treballadors. Mentrestant, els treballadors del metro de Barcelona asseguren que les possibilitats d’arribar a un acord i que per tant es desconvoqui la vaga són molt baixes. Ara caldrà veure si, a l’últim moment, tal i com va passar a l’era Trias, s’aconsegueix assolir l’entesa.