13è Rally Legend Festival De San Marino

0

13è Rally Legend Festival De San Marino

Jari-Matti Latvala i Hayden Paddon, convidats estrella al Festival Rally Legend de San Marino

Ambdós pilots i els seus respectius copilots, Miikka Anttila i John Kennard, es van prendre un descans en els seus preparatius per al Rally RACC Catalunya-Costa Daurada (del 22 al 25 d’octubre) per a mostrar al públic els seus World Rally Cars.

Milers d’aficionats van assistir al Rally Legend Festival De San Marino de quatre jornades, que va tenir en competició i en exhibició a més de 150 cotxes de ral·lis de la dècada dels seixanta fins als nostres dies i, com a pilots convidats del moment, van estar presents els pilots del mundial de ral.lis Latvala amb el seu Volkswagen Polo R WRC i Hayden Paddon amb el seu Hyundai i20 WRC.

Tots dos es van unir a una llarga llista d’expilots i cotxes del WRC entre els quals van destacar el quatre vegades campió del món, Juha Kankkunen, que va pilotar un Toyota Celica ST 205 de 1994 i el bicampió del món Miki Biasion, que va estar al volant d’un Lancia Delta Integrale de 1990. Una Altra llegenda de Lancia, Markku Alén, va patir un petit ensurt amb un Delta S4 de 1986

Latvala i el seu Polo R WRC van ser els encarregats d’oficiar de cotxe zero del ral·li, mentre que Paddon, Biasion i Alén van estar en la categoria de demostració “Legend Stars”.

Kankkunen fou dels primers líders de la prova, però va haver d’abandonar en la primera jornada. L’expilot francès de Fórmula 1, Erik Comas, va guanyar en la categoria de històrics amb el seu Lancia Stratos de 1974.

Denis Colombini (Peugeot 306 Maxi) va guanyar en la classe WRC/Kit Car, mentre que el vuit vegades campió del món de motocròs, Tony Cairoli, guanyava en el Myth Trophy amb un Lancia Delta.

Sens dubte aquesta competició va servir per recordar i rememorar grans moments del ral·li amb moltes de les màquines que més bons records ens porten. Esperem que aquests festivals de motor segueixin igual de vius durant molts d’anys.