15 sales de cinema projectaran deu pel·lícules catalanes

0
15 sales de cinema projectaran deu pel·lícules catalanes
Foto: EUROPA PRESS -AYUNTAMIENTO MIGUELTURRA
15 sales de cinema projectaran deu pel·lícules catalanes
Foto: EUROPA PRESS -AJUNTAMENT MIGUELTURRA

Fins el 27 de desembre 15 sales de cinema projectaran deu pel·lícules catalanes mitjançant un circuit especial

Un total de 15 sales de cinema projectaran deu pel·lícules catalanes a ciutats de Catalunya i Balears, excepte Barcelona, acolliran entre el 5 de novembre i el 27 de desembre el Circuit de Cinema Català que, organitzat per la Fundació Sgae i l’Acadèmia del Cinema Català, projectarà deu pel·lícules catalanes.
La presidenta de l’Acadèmia, Isona Passola, ha explicat en roda de premsa aquest dilluns que a Barcelona ja es pot veure tota la diversitat del cinema, però “al territori difícilment s’ensenya la diversitat, que queda molt tocada”. “Al territori hi ha molt interès per veure aquest cinema i fer-se’l seu perquè té el plus de la proximitat”, ha explicat Passola, que considera aquest circuit l’embrió d’una xarxa ambiciosa i estable de cinema català més enllà de la capital.
La presidenta de l’Acadèmia ha dit que només participen 15 sales de cinema que projectaran deu pel·lícules catalanes, malgrat la cinquantena de sales interessades, i ha dit que el futur implica estendre i consolidar aquest circuit: “Esperem que sigui el principi d’una continuïtat molt estable”, en què la Generalitat està molt interessada, ha dit.
Les 15 sales de cinema projectaran deu pel·lícules catalanes a sis euros l’entrada, el 50% dels quals aniran a càrrec de la Fundació SGAE, de manera que l’espectador haurà de pagar 3 euros i les sales percebran la quantitat íntegra, un sistema favorable a exhibidors i espectadors. Les 15 sales de cinema que projectaran deu pel·lícules catalanes, situades a Lleida, Ripoll, Tàrrega, Badalona, la Seu d’Urgell, Palma, Puigcerdà, Girona, Sant Cugat i Sant Feliu, entre d’altres, acolliran la projecció d’una o més d’aquestes cintes.
La selecció dels títols l’han fet les mateixes sales d’acord amb els interessos del seu públic, tot i que totes elles compleixen el requisit d’haver estat nominades o guanyadores en alguna de les set edicions dels Premis Gaudí. Els llargmetratges seleccionats són ‘10.000 km’, ‘Barcelona, nit d’estiu’, ‘Tots volem el millor per a ella’, ‘Blancaneu’, ‘Els nens salvatges’, ‘Arrugues’, ‘Born’, ‘L’altra frontera’, ‘Les aventures de Tadeu Jones‘ i ‘Els cap de drap a la selva de l’arc de Sant Martí’, que comptaran amb el debat posterior dels autors i actors.