El FIATC Joventut rep al FC Barcelona Lassa amb l’objectiu de guanyar per primer cop a casa des del 2007

Un duel desigual. Per la diferència a la classificació (el 10è classificat contra el líder) i en el pressupost. Pero es tracta del derbi català, tot un clàssic a l’ACB. La Penya rep al Barça amb l’objectiu de guanyar a casa per primera vegada des que ho fes al 2007, amb Rudy i Ricky a la plantilla.

I no serà pas fàcil. Ja que tot i l’irregular nivell dels blaugrana a Europa, la lliga està treient la millor versió dels de Xavi Pascual (almenys a nivell de xifres: tercer millor atac i millor defensa). I la Penya és un equip irregular. Si està encertat en atac, qualsevol cosa pot passar. Però la seva fragilitat en defensa el fa un equip més vulnerable.

Ribas torna a casa

L’escorta blaugrana jugarà novament contra la que va ser la seva afició fa uns anys. Pau Ribas va formar-se a Badalona fins que el Baskonia va fitxar-lo. Després d’explotar a Valencia va arribar aquest estiu a Barcelona amb l’etiqueta d’estrella després d’un magnífic Eurobasket amb la selecció espanyola. Va començar de forma espectacular el curs, però poc a poc ha anat perdent minuts dins l’equip. Tot i això segueix sent una peça clau per la seva efectivitat en atac i la seva intensitat defensiva.

Així doncs, un clàssic que sempre ve de gust.

Fitxa tècnica

Possibles quintets inicials

FIATC Joventut.- Mallet, Vidal, Abalde, Suton i Rakovic.

FC Barcelona Lassa.- Satoransky, Ribas, Perperoglou, Vezenkov i Diagné.

Àrbitres: Daniel HIERREZUELO – Vicente BULTO – Rubén SANCHEZ MOHEDAS-

Pavelló: Olímpic de Badalona