El PSC pacta amb Colau noves inversions

0
Jaume Collboni pacta amb colau - Diari Català
Jaume Collboni als micròfons

Inclouen l’ampliació de l’Hospital del Mar, plans d’ocupació i comerços emblemàtics

El PSC pacta amb Colau, han acordat incrementar les mesures socials previstes en l’ampliació pressupostària amb 11,7 milions addicionals que es destinaran a polítiques d’ocupació, a comerços emblemàtics i a finalitzar l’ampliació de l’Hospital del Mar.

Així, l’ampliació pressupostària plantejada pel Govern municipal passa a destinar 96 milions d’euros del superàvit a 101,6 milions, que han d’executar-se abans que acabi l’any, després de l’acord anunciat aquest dimarts a la roda de premsa per l’alcaldessa, Ada Colau, i el líder socialista municipal, Jaume Collboni.

PSC pacta amb Colau que es destinaran 7,7 milions d’euros a polítiques actives d’ocupació destinades a aturats de molt llarga durada i a persones en risc d’exclusió social, que en total beneficiaran 1.100 persones, una mesura que s’aprovarà amb l’ampliació en el ple municipal de divendres.

D’aquests 1.100, 500 es beneficiaran de l’ampliació del programa de formació per a aturats de llarga durada i 450 aniran a plans d’ocupació per al mateix perfil, mentre que 150 seran persones en risc d’exclusió mitjançant un conveni amb entitats del tercer sector, i sis es contractaran per donar suport i gestionar els plans d’ocupació.

HOSPITAL DEL MAR

L’acord inclou quatre milions d’inversió per a l’ampliació de l’àrea d’urgències de l’Hospital del Mar, fet que Collboni ha recordat que és competència de la Generalitat però que l’Ajuntament pot avançar els recursos per acabar uns treballs que assegura que els veïns exigeixen des de fa temps a l’hospital de referència dels districtes de Sant Martí i Ciutat Vella.

Pel que fa a comerços emblemàtics, el PSC pacta amb Colau una partida de 21.780 euros per encarregar un estudi sobre la possible constitució d’un fons municipal per a adquisicions de comerços singulars en zones de monocultiu comercial.

El PSC va proposar habilitar un fons de deu milions per a adquisicions de comerços emblemàtics, singulars i culturals, que no s’ha portat a terme per la impossibilitat d’executar aquest fons abans que acabi l’any.

El PSC pacta amb Colau el compromís d’impulsar un procés participatiu que abordi una reforma integral de l’avinguda Meridiana i la remodelació de la Ronda de Dalt entre l’esmentada avinguda i la plaça Alfons Comín, projectes que no s’inclouen en l’ampliació pressupostària però que s’han incorporat a l’acord.

APROVACIÓ AL PLE

Aquest és probablement l’acord més important que hem aconseguit, el més significatiu des de la investidura”, ha destacat Collboni, que ha assegurat que es tracta d’un acord puntual desvinculat del debat de les ordenances fiscals, que hauran d’aprovar-se inicialment també al ple d’aquest divendres.

Colau ha coincidit a assenyalar que es tracta d’un “acord concret” paral·lel a les ordenances fiscals, que hauran d’aprovar-se definitivament el 23 de desembre, per la qual cosa Collboni ha assenyalat que la negociació es troba en una fase embrionària, en les seves paraules.

El ple municipal de divendres haurà d’aprovar definitivament l’ampliació pressupostària, que també ha comptat amb aportacions d’ERC, que va acordar amb el Govern de Colau desbloquejar 22 inversions que seran també finançades amb el superàvit de la ciutat.