Les pel·lícules que millor tracten l’assetjament escolar i laboral

Avui, dia 2 de maig, se celebra el Dia Internacional contra l’assetjament escolar (també conegut amb el nom de Bullying). Es tracta d’una campanya de conscienciació sobre un problema que afecta milions d’escolars a tot el món.

Des de Diari Català, a la secció de Cultura, també volem col·laborar en aquesta causa i mostrem, segons el nostre parer, una selecció de les millors pel·lícules que millor tracten aquest tema tan problemàtic avui dia.

‘Karate Kid’ (2010)


Dre Parker (Jaden Smith), de dotze anys, podria haver estat el noi més popular de Detroit, però no pot ser. Tot empitjora encara més perquè els sentiments de Dre fan que s’enemisti amb un matón de la seva classe que és un prodigi del kung-fu. Sense cap amic en una terra estranya, Dre no té a qui acudir excepte a l’home de manteniment, Mr. Han (Jackie Chan), que en secret és un mestre de kung-fu. Han li ensenya a Dre que el kung-fu no són només cops de puny i moviments defensius, sinó maduresa i calma. Dre s’adona que enfrontar-se als matones serà la baralla de la seva vida.

‘Cyberbully’ (2011)

‘Cyberbully’ és una pel·lícula dramàtica nord-americana estrenada el 17 de juliol de 2011 per ABC Family. ABC Family va treballar amb la revista ‘Seventeen‘ per fer la pel·lícula, i crear un projecte anomenat “Delete Digital Drama”. La pel·lícula explica la història d’una adolescent que sofreix de ‘cyber assetjament’. La pel·lícula va ser filmada a Mont-Real.

‘Un puente hacia Terabithia’ (2007)

Jess Aarons (Josh Hutcherson), un noi que se sent estrany tant en el col·legi com a la seva pròpia casa, s’ha entrenat durant tot l’estiu per córrer una carrera; però arriba al col·legi Leslie Burke (Robb) i li guanya. Malgrat això, aviat es fan amics. Leslie, aficionat a explicar fantàstiques i màgiques històries, li obre a Jess les portes d’un món dominat per la imaginació. Allí regnen, lluiten contra el Mestre Fosc i les seves criatures i tracen plans per venjar-se dels companys prepotents del col·legi.

‘La clase’ (2007)

‘Klass’ (La clase) és una pel·lícula d’Estònia del director Ilmar Raag i estrenada en 2007. Està protagonitzada per Barro Kirs, Pärt Uusberg i Lauri Pedaja, i tracta sobre la violència als centres educatius, en aquest cas en un institut de secundària.

‘Carrie’ (1976)

Pel·lícula  que tracta sobre una introvertida adolescent, Carrie White, qui descobreix que posseeix poders telequinètics que surten a la llum al moment que ella esclata d’ira. Carrie sofreix constants humiliacions per part dels seus companys, la qual cosa acaba en tragèdia el dia del ball de graduació quan usa els seus poders en contra de tota la seva classe. La pel·lícula està protagonitzada per Sissy Spacek, Piper Laurie, Betty Buckley, Amy Irving, Nancy Allen, William Katt, John Travolta, P. J. Sols i Priscilla Pointer.