20.000 estelades al Camp Nou

0
20.000 estelades al Camp Nou
Un dels fons de l’Estadi Olímpic de Berlín, ple d’estelades durant l’última final de la Champions.

Entitats sobiranistes les repartiran dimecres, abans del partit davant el Bate Borisov

Els expedients i les multes contra el Barça per part de la UEFA per l’exhibició d’estelades a les grades en els duels europeus del club blaugrana tindrà una resposta molt contundent. Entitats sobiranistes repartiran abans del partit del proper dimecres davant el Bate Borisov 20.000 estelades desafiant al màxim organisme del futbol europeu, tal com ha informat RAC 1. La idea es continuar reivindicant la llibertat d’expressió que ja es va demanar en l’última partit de Lliga contra l’Eibar, en què els jugadors van saltar a la gespa de l’estadi blaugrana amb una pancarta per reclamar dret a decidir. S’haurà de veure com reacciona la UEFA després de veure 20.000 estelades al Camp Nou.

Aquesta noticia veu la llum un dia després que la plataforma ‘Blaugrana Al Vent’ demanes en un comunicat que ‘l’estadi aculli l’única confrontació que interessa en aquest espai, l’esportiva’. Aquest grup, que demana l’adhesió de tots els socis que no estiguin d’acord amb la presencia de banderes amb significat polític al Camp Nou, va assegurar que la idea va nèixer desprès de la celebració de l’assemblea de compromissaris, en la que el president de l’entitat, Josep Maria Bertomeu, va defensar el dret a portar estelades. “Demanem a Bertomeu que rectifiqui i defensi a tots els socis. Som molts els que no volem símbols ni missatges polítics als nostres partits”, va dir el portaveu de la plataforma, Sixto José Cadenas. De ben segur que no li agradaran les 20.000 estelades al Camp Nou que es preparen pel proper partit de Champions.

Un altre problema

La confrontació amb la UEFA pel tema de les estelades no és l’únic focus d’atenció fora de l’àmbit esportiu que preocupa al Barça. El tema Qatar Fundation també està molt calent, tot i que Bartomeu no el toques a l’assemblea de compromissaris. L’opinió dels socis està dividida en els que volen que l’empresa asiàtica segueixi patrocinant el Barça donada l’injecció econòmica que proporciona al club i els que estan en contra degut als intensos rumors que situen a la companyia a prop d’organitzacions terroristes. El president blaugrana va deixar el tema per una assemblea extraordinària, però això no va fer que no es parles del tema a l’últim acte, al que van tractar d’irrompre sense èxit 15 treballadores de Qatar Airways denunciant a l’entrada del Palau de Congressos en què es va celebrar l’assemblea les males condicions laborals a les que són sotmeses.