Anna Ferrer/EUROPA PRESS | Diari Català
Foto: Anna Ferrer/EUROPA PRESS

La violència de gènere, principal objectiu de l’organització

La lluita contra la violència de gènere és un dels principals reptes de futur que aborda, a l’Índia, la Fundació Vicente Ferrer (FVF). L’organització compleix 20 anys com a entitat espanyola veu en els joves “la clau del canvi”, ha explicat la presidenta Anna Ferrer, viuda del fundador, Vicente Ferrer.

En una entrevista d’Europa Press, la cooperant d’origen britànic ha destacat que la seva acció, en expansió des que el jesuïta va iniciar la seva tasca el 1952, arriba ara a tres milions de persones de les zones més pobres del país asiàtic, i ha avançat que ampliarà les regions en les quals treballa.

En els seus inicis, l’associació depenia d’ajudes internacionals, projectes tancats d’entre un i tres anys que no permetien tenir estabilitat, per la qual cosa Vicente Ferrer va decidir crear una fundació a Espanya: això els va permetre passar dels 200 pobles en els quals van començar i els 800 en els que tenien presència el 1996 a un total de 3.000.

En 20 anys, la fundació ha passat de tenir dues clíniques amb un metge a quatre hospitals, i Anna Ferrer ha assegurat que no hauria estat possible sense la creació de la fundació i la col·laboració dels seus “amics i socis espanyols”, particulars, amb més de 120.000 nens apadrinats, però també empreses i administracions.

El 70% de la població índia viu en zones rurals, però els millors hospitals estan a les urbs, ha relatat Ferrer, i ha afegit que també han construït 70.000 cases per a persones en risc: “Els més pobres, quan expliquen el seu progrés, ens diuen que ara són com la resta de les persones”.

Un estudi d’impacte dels 20 anys de la fundació ha destacat que els programes, que aborden tots els àmbits del desenvolupament, des d’educació fins a ecologia, han aconseguit una nova generació més conscient dels seus drets.

“L’Índia aconseguirà un canvi amb els joves”, ha augurat la cooperant, ja que gràcies a la FVF han saltat generacions per sortir de la pobresa extrema.