200 delegats sindicals es concentren a Barcelona

0
200 delegats de CCOO, UGT, Csica i Cic
EP: Caixabank
200 delegats de CCOO, UGT, Csica i Cic
EP: Caixabank

Pel conveni de les caixes d’estalvis

Uns 200 delegats de CCOO, UGT, Csica i Cic s’han concentrat aquest divendres a Barcelona contra les condicions que planteja la patronal estatal Acarl en la negociació del nou conveni de les caixes d’estalvis, han informat a Europa Press fonts sindicals.

La mobilització, amb el lema ‘Per un conveni sense retallades’ i convocada simultàniament en 12 ciutats de tot Espanya, ha tingut lloc davant de la seu de CaixaBank a la capital catalana, per ser una de les principals entitats emmarcades en l’esmentat conveni.

Allà han lliurat a un representant de CaixaBank un escrit dirigit al president del grup, Isidre Fainé, advocant pel diàleg en la negociació per evitar el deteriorament de les condicions laborals.

Els sindicats rebutgen la creació d’una doble escala de salaris i drets laborals per a les noves contractacions, l’ampliació del límit de mobilitat geogràfica, i la supressió de triennis i part del salari fix per convertir-lo en variable, entre d’altres.

Tampoc accepten augmentar la jornada anual de treball i establir la jornada partida en un sector en el qual reivindiquen que “es realitzen milers i milers d’hores extraordinàries que no es remuneren”, han exposat en un manifest.