El president Rajoy crida a votar “amb coneixement de causa”

El president del Govern i candidat del PP a la reelecció, Mariano Rajoy, ha cridat els espanyols a votar “lliurement i amb prou coneixement de causa” perquè, segons ha advertit, “es tracta de prendre una decisió molt important”.

Passades les 10.30 hores, el cap de l’Executiu acudia a votar juntament amb la seva dona a Aravaca (Madrid) entre aplaudiments dels assistents en aquell moment al col·legi electoral. Abans i després de les seves declaracions als mitjans, Rajoy va ser requerit per nombroses ‘selfies’, entre les quals hi havia un apoderat de Podem, amb qui el president no va dubtar de fer-se la foto.

Ja davant del micròfon, Rajoy ha definit la jornada d’avui com l'”acte més democràtic de tots, que és el de votar el Parlament” i ha indicat que espera la participació més alta possible.

“Em diuen que està votant molta gent, cosa que és reconfortant i que no hi ha incidents dignes d’assenyalar”, ha declarat.

De la mateixa manera ha explicat que passarà un dia “tranquil a casa”, que dinarà amb la família i “al vespre” es traslladarà a la seu del PP a Gènova per seguir amb els seus companys de partit l’evolució dels resultats.

D’altra banda, ha assenyalat que està pendent també dels forts incendis que s’estan produint a la cornisa cantàbrica, i més concretament a Astúries, i que espera poder saber què ha passat, si hi ha responsabilitat d’algú.