276 persones van ingressar a Sant Pau per desintoxicar-se durant el 2015

0
Sant Pau
Foto: Europa Press

L’Hospital de Sant Pau inaugura les noves instal·lacions de la Unitat de Conductes Addictives, amb 1.243 metres quadrats i 12 llits per estades de rehabilitació

 

276 persones van ingressar a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona per seguir un tractament de desintoxicació al 2015, la xifra més alta de la seva història. Alguns dels pacients registrats l’any passat van fer més d’una estada, pel que el nombre total de rehabilitacions s’eleva a 300. D’aquestes, un 40% van ser per alcoholisme, amb 120 episodis, mentre que per cocaïna i opioides es van registrar respectivament 73 i 57 casos.

Precisament, el centre ha inaugurat aquest dijous les noves instal·lacions de la Unitat de Conductes Addictives, que integra un Hospital de Dia, un Centre de Seguiment i Atenció (CAS) i l’àrea de desintoxicació Montserrat Montero, amb 12 llits, en un espai de 1.243 metres. El pressupost del projecte ha superat el milió d’euros, a càrrec de la Fundació Privada de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

El director de la Unitat de Conductes Addictives de l’Hospital de Sant Pau, José Pérez de los Cobos, ha explicat que el lleuger augment d’ingressos el 2015 respon a la voluntat “d’atendre el major nombre de pacients possible” i ha precisat que el perfil habitual són “homes d’edat mitjana, al voltant dels 40 anys”.

A més, ha apuntat que han detectat un canvi d’hàbits de consum en les persones que acudeixen a desintoxicar-se: “amb la crisi econòmica la cocaïna ha baixat, és una substància que costa més i és menys accessible, i l’alcohol ha pujat perquè és més barat”.