28 morts en un bombardeig en un camp de refugiats sirià

0
refugiats a turquia - Diari Català
WILL ROSE/MSF

Segons l’Observatori Siri de Drets Humans s’ha produït un atac aeri que ha provocat nombrosos ferits greus. No saben si els avions eren siris o russos

Un àtac aeri produït sobre un camp de refugiats interns ha comportat desenes de persones mortes i altres tantes ferides. L’atac ha tingut lloc a 30 km d’ Alepo, el principal camp de batalla.  Els refugiats del camp haurien fugit dels combats en la zona.

El camp de desplaçats atacat és de Kourmani; al nord de Idleb, part controlada gairebé en la seva totalitat pel Front de Nusra, filial síria d’ Al Qaeda. De moment, l’Observatori Siri pels Drets Humans, amb seu a Londres, ha xifrat en 28 persones mortes, entre elles nens. No obstant això, ha advertit que la xifra podria augmentar, ja que hi ha un gran nombre de ferits greus.

 

 

L’Observatori Siri pels Drets Humans no ha precisat si l’atac s’ha produït per part de l’Exèrcit siri o per part de l’aviació russa. A més, el bombardeig coincideix amb el dia que ha entrat en vigor la treva de 48 hores en la ciutat d’Alepo, la zona més castigada pels atacs aeris. La treva és l’ acord entre EEUU i Rússia per salvar el cessament d’hostilitats declarat en Síria el 27 de febrer.

La condemna de la Casa Blanca

La Casa Blanca ha condemnat l’atac en una declaració on menciona que no hi ha motius justificats per perpetrar una ofensiva contra civils innocents. A la zona no hi ha objectius militars, però en canvi sí que ha desplaçats interns. La UE també ha manifestat que “els camps de refugiats no poden ser el blanc de la violència”.

Es calcula que en la província d’Idlib hi ha uns 700.000 desplaçats interns a causa dels cinc anys de conflicte a Síria. A més, hi ha 15.000 que es troben en les proximitats del pas fronterer de Bab al Hawa. No poden refugiar-se en Turquia per culpa del tancament de fronteres decretat per Ankara com a part de l’acord antimigratori pactat amb la UE.