El 3/24 emetrà un cara a cara diari durant la campanya

0

La CCMA ha aprovat que, com a part de la cobertura dels mitjans públics catalans pel 26J, el canal de noticies emeti un debat diari entre candidats

El canal 3/24 de Televisió de Catalunya (TVC) inclourà en la seva cobertura de la campanya del 26J una cara a cara diari entre candidats, ha informat aquest dimecres la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), el Consell de Govern de la qual ha aprovat el pla de cobertura electoral per a TV3, Catalunya Ràdio i els mitjans digitals.

El pla empara que la informació s’elabori i es difongui amb els criteris professionals amb els quals es fa la informació política diària, respectant els “principis de pluralitat política i social, proporcionalitat i neutralitat informativa”.

La CCMA assenyala que tindrà en consideració la resolució del Síndic de Greuges sobre la cobertura informativa dels mitjans públics, la moció del Parlament per fomentar la participació democràtica i garantirà “el principi de proporcionalitat” establert per la Llei Orgànica de Règim Electoral General (Loreg).

El pla ressalta que les eleccions al Congrés i el Senat es consideren “una prioritat informativa” i que es farà una cobertura àmplia en horaris de màxima audiència. En aquesta campanya, a més dels informatius, les entrevistes i els reportatges, s’inclou com a novetat el format de cara a cara entre candidats, un espai que s’emetrà cada tarda al 3/24.