Segons publica el mateix portal especialitzat en micromecenatge, els resultats de Kickstarter del 2015 es tradueixen en més suport als videojocs i més projectes finançats

Segons acaba de fer públic el portal més utilitzat per finançar projectes a través del micromecenatge, els resultats de Kickstarter del 2015 situen als videojocs dins una perspectiva de creixement. L’any que deixem enrere tanca amb una contribució monetària al videojoc -41 milions i mig de dòlars estatunidencs- que dobla la del 2014, un any caracteritzat per tenir menys projectes mediàtics que va acabar recaptant un 27,9% menys que la campanya de 2013.

Els resultats de Kickstarter del 2015 als quals fem referència, inclouen als videojocs dins una categoria més global: jocs. Dins aquest grup, hi trobem principalment projectes centrats en els jocs de taula i de cartes com Exploding Kittens, el projecte que avui dia sustenta el rècord de recaptació de la seva categoria amb 8,78 milions de dòlars acumulats.

Dos protagonistes

Pel que fa als videojocs, resultats de Kickstarter del 2015 tenen dos protagonistes clars: Bloodstained: Ritual of the NightShenmue 3. El primer, és el retorn de l’emblemàtic dissenyador japonès Koji Igarashi, el principal responsable de la sèrie Castlevania fins l’arribada de David Cox amb Castlevania: Lords of Shadow. La seva campanya va tancar amb 5 milions i mig de dòlars acumulats.

Shenmue 3, per la seva banda, és l’esperada continuació de l’aclamada història familiar de Yu Suzuki, que va protagonitzar un dels moments més emotius de la passada edició de l’E3, la fira més important del sector dels videojocs. La tercera entrega de la saga Shenmue va acumular una recaptació de 6,3 milions de dòlars i segueix acumulant donatius a través d’altres vies de microfinançament.