Telltale Games i Mojang, les dues desenvolupadores responsables del títol, anuncien que Minecraft Story Mode per Wii U arriba el 21 de gener

Últimament, la consola de saló de Nintendo compta les seves estrenes amb els dits d’una mà. És un fet vinculat a l’imminent anunci de l’arribada de la seva successora, coneguda amb el nom de Nintendo NX, però certament Wii U es troba molt lluny de l’èxit acumulat per Wii, la seva antecessora. Un dels nouvinguts és Minecraft Story Mode per Wii U, un títol que arribarà aquest dijous, 21 de gener.

El joc es va estrenar oficialment l’any passat a multitud de plataformes -Android, iOS, Mac, PS3 i PS4, PC, Xbox One i Xbox 360- però Wii U ha hagut d’esperar fins al primer mes de 2016. Minecraft Story Mode per Wii U és el primer videojoc desenvolupat per Telltale Games (un estudi que ha adaptat els universos de Game of Thrones i The Walking Dead) que rep la consola. A la vegada, és el segon de Mojang que acull; el Minecraft original fa aproximadament un mes que està disponible a la eShop.

Una història d’ajornaments

Tot i la bona notícia de l’arribada de Minecraft Story Mode per Wii U, el balanç de la consola de Nintendo en referència als videojocs desenvolupats per tercers ha estat molt negatiu. Autèntics blockbusters com FIFA o Assassin’s Creed han girat l’esquena a Wii U, motivats per les dificultats d’haver de desenvolupar una versió específica per una consola amb uns consumidors que no són el seu públic objectiu i, amb els anys, per les carències tècniques d’una màquina superada des d’un bon principi per PS4 i Xbox One.

Videojocs com Watch Dogs, han acabat arribant a Wii U molt més tard que a la resta de plataformes. D’afegit, Nintendo també està allargant la data d’estrena dels últims grans videojocs que li queden, Starfox i Zelda, que encara no compten amb una data d’estrena específica.

Minecraft Story Mode per Wii U arribarà aquesta setmana amb el primer dels cinc capítols que el componen, els quals arribaran durant les setmanes vinents. El joc comptarà amb característiques específiques que aprofitaran el GamePad, com la funció off-TV o el control tàctil.