Un dels grups més coneguts al món especialitzat en la pirateria de videojocs acorda una parada temporal

Com passa amb la música i el cinema, el món de l’oci interactiu també pateix la mala praxi de les còpies fraudulentes. Però, en aquest cas, el greuge comparatiu és més contundent pel que fa als ingressos que es perden, tenint en compte que es tracta d’un producte amb un preu de venda al públic que fàcilment supera els 50 €.

Per tal de poder observar si la pirateria de videojocs té un impacte real en la indústria, el grup establert a Xina especialitzat en la creació de cracks -arxius que habiliten l’ús d’una còpia no original d’un videojoc-, 3DM, ha decidit aturar temporalment la seva activitat centrada en els videojocs d’un jugador. Bird Sister, el líder, ho anuncia públicament a TorrentFreak:

Hem tingut una reunió interna. Coincidint amb l’inici de l’any xinès [el 8 de febrer], 3DM deixarà de realitzar cracks per videojocs d’un jugador. Observarem la situació al llarg de l’any per veure si el nombre de vendes creix.

Una pràctica que fa aigües

El mateix grup especialitzat en la pirateria de videojocs, fa exactament un mes que pronosticava una feble salut a aquesta pràctica. Segons Bird Sister “amb 2 anys no hi haurà videojocs gratuïts [referint-se a la pirateria de videojocs] al món”. Diari Català ho anunciava aquí.

El principal motiu d’aquesta futura realitat és l’increment de les mesures de seguretat per evitar la pirateria de videojocs. Un dels sistemes més durs de vèncer, el DRM de Denuvo, està ocasionant molts maldecaps a 3DM. Per exemple, Just Cause 3, estrenat l’any passat i amb la protecció de Denuvo, encara no s’ha aconseguit piratejar.