40 de maig, el bon temps, arriba a Barcelona

0

Avui, 9 de juny, se celebra el dia del refranyer espanyol: “Hasta el 40 de mayo no te quites el sayo

El 40 de maig, que correspondria al 9 de juny d’aquest any, popularment s’usa en el refranyer espanyol per designar una data avançada de la primavera en la qual fa bon temps, i, normalment, s’aplica a l’expressió: Hasta el 40 de mayo no te quites el sayo“.

Igualment, aquesta oració també és una frase periodística relacionada amb la meteorología, molt utilitzada tant en els mitjans de comunicació escrits, com en els audiovisuals.

La qüestió és que la gent no vol molt fred, ni massa pluja, ni tampoc sequera. Volen un bon clima. Doncs el sol, el cel clar i les bones temperatures són alguns dels ingredients que fan d’una ciutat un lloc ideal per viure. De fet, entre les 5 ciutats amb el millor clima del món per viure es troba Barcelona, segons el rànquing publicat pel medi ‘Eltiempo.es‘ de comunicació.

Les platges de Barcelona | BCN CITY CHANNEL (TWITTER)
Les platges de Barcelona | BCN CITY CHANNEL (TWITTER)

I és que, també, segons dades emeses per l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), la ciutat comtal, que se situa en el nord-est d’Espanya i banyada pel Mar Mediterrani, experimenta una temperatura màxima mitjana de 20,3 °C en el transcurs d’un any.

Amb aquesta bona atmosfera, la gent aquest estiu pot optar per realitzar grans passejades per algunes de les zones més emblemàtiques de la ciutat, com pot ser el Passeig Marítim de la Barceloneta, la Ciutadella, el parc de Joan Miró, o bé, el castell de Montjuïc.

El mes més calorós és, sens dubte, l’agost i experimenta una mitjana diària de 28,5 °C de temperatura. En aquesta època, el més idoni és anar a les platges de Castelldefels, la Barceloneta, o la de Mataró, entre d’altres. També pendre algun gelat de tant en tant, o anar als parcs d’atraccions més coneguts en l’àmbit europeu, com són el ‘Tibidabo’, o el ‘Port Aventura’ de Salou.

El parc d'atraccions 'Port Aventura' a Salou | DYFFRYN SCHOOL (TWITTER)
El parc d’atraccions ‘Port Aventura’ a Salou | DYFFRYN SCHOOL (TWITTER)

Que preferiu visitar edificis i fer fotografies, acompanyats d’un cel clar? En aquest mes de juny, llavors, és recomanable mirar la ‘Sagrada Família’; el ‘Parc Güell’, un lloc gairebé de conte que emula a un jardí anglès, o també, la famosa ‘Pedrera’.

Que voleu gaudir de l’estiu amb acompanyament musical? Barcelona té grans sales de concert com l’anomenada ‘Razzmatazz’, o la ‘Sala Apolo‘, però a l’aire lliure també teniu diversos festivals, des del ‘Primavera Sound‘ al ‘Festival Internacional de Jazz de Barcelona’, ‘el Sonar’ i ‘el Cruïlla‘.

Definitivament, al juny desapareix completament el temps hivernal per apropar-nos molt al temps més proper a l’estiuenc i Barcelona té de tot per gaudir a partir del 40 de maig d’un bon estiu: “A fora el sayo i gaudir del bon clima a Catalunya!”