El conegut autor del famós ‘Quijote de la Mancha’ va morir l’any 1616

Va néixer a Alcalá de Henares, un 29 de setembre de 1547 i va morir a Madrid, un 22 d’abril de 1616. Ahir es complien 400 anys de la mort d’una icona en el món de la literatura i avui, al dia de Sant Jordi, es celebra. Es tracta de Miguel de Cervantes Saavedra, autor molt conegut per la seva fantàstica història d’aventures ‘Don Quijote de la Mancha’.

Considerat el pilar de la novel·la moderna, l’autor també de produtes com ‘Novelas Ejemplares’, o, ‘La Galatea’ és celebrat aquest dia de Sant Jordi a tot el món quan es compleixen 400 anys de la seva defunció.

Tant a Espanya (amb el premi Cervantes que aquest any ha caigut en mans del mexicà Fernando del Paso) i Amèrica Llatina els festejos seran nombrosos per honrar a aquesta figura que va ser, a la vegada, recaptador d’impostos, poeta i soldat d’exèrcit.

“En un lloc de la Manxa, del nom del qual no vull acordar-me, no fa molt temps que vivia un gentilhome dels de llança en drassana, adarga antiga, rossí flac i llebrer corredor…”, així comença l’inici de la novel·la del gentilhome ‘El Quixot de la Manxa’ (1605), obra mestra de Cervantes. Una obra que s’ha llegit, es llegeix i es continuarà llegint en les futures generacions.