Un grup austríac presenta una oferta per la planta de Valeo a Martorelles

0
Valeo, Martorelles
Foto: Europa Press

L’oferta garanteix la contractació de 100 dels 214 treballadors de Valeo afectats però els sindicats ho consideren “insuficient”

 

El grup austríac Síntex, dedicat a la fabricació de components de l’automòbil, ha posat sobre la taula una oferta per quedar-se la planta de Valeo, a Martorelles (Vallès Oriental), que preveu traslladar la seva producció a Saragossa a mitjans de 2017.

Segons el comitè d’empresa de Valeo, l’oferta de Síntex garanteix la contractació de 100 dels 214 treballadors afectats pel trasllat de la planta, així com el pagament de les indemnitzacions acordades i una ocupació mínima per a un període de tres anys. El comitè d’empresa celebrà l’interès del grup austríac, però considera “insuficient” la capacitat d’ocupació que es proposa i s’ha acordat continuar treballant en el desenvolupament del projecte industrial per poder garantir més ocupació.

La comissió de seguiment – formada pel comitè d’empresa i Valeo – treballarà a partir d’ara  per “optimitzar” la proposta i aconseguir que el grup austríac porti a Martorelles “més càrrega de treball”. L’objectiu es arribar a ocupar 160 i no 100 persones, segons ha explicat el secretari general de CCOO d’Indústria de Catalunya, Javier Pacheco, qui també ha dit que arribar a aquesta xifra “és possible”.

Si les negociacions amb el grup inversor arriben a bon port, Síntex hauria de començar a instal·lar maquinària aquest mateix mes de març o abril per fer les primeres proves de capacitat de producció. Síntex és proveïdora del grup Volkswagen. En declaracions a l’ACN recollides per Europa Press, Javier Pacheco ha afegit que en la comissió de seguiment on s’ha anunciat l’oferta “no s’ha parlat encara de xifres”. “Hem parlat del projecte i de la producció”, ha detallat. Ha avançat que ara caldrà estudiar “la solvència del negoci” i buscar solucions per “garantir l’ocupació”.