La nova col·lecció conté idees de Josep Clarà o Enric Casanovas

El Reial Cercle Artístic de Barcelona ha ampliat el fons artístic i patrimonial en els últims quatre anys amb la integració de més d’un centenar d’obres d’art, entre quadres, escultures i dibuixos.

Segons ha informat el Cercle en un comunicat, la col·lecció té escultures de Josep Clarà, Enric Casanovas, Enric Bassas o Llusià i Miquel Oslé; i pintures i dibuixos de Marià Fortuny, Romà Ribera, Joan Vila Cinca, Lluís Masriera, Segundo Matilla, Francesc d’Assís Galí i Enric Planasdurà, entre molts altres.

La voluntat de l’entitat presidida per Josep Fèlix Bentz és enriquir el patrimoni artístic recuperant obres d’art singulars i excepcionals a través de donacions, adquisicions i col·laboracions amb altres institucions.

D’aquesta manera, l’entitat disposa d’un fons propi de pintures i escultures format per més de 700 obres d’autors de primer nivell; i d’altra banda, el Cercle té un arxiu format per més de 4.000 documents i uns 1.000 epistolaris artístics.

Aprofitant les noves incorporacions, l’entitat ha fet una selecció de 38 quadres i escultures, i ha organitzat la primera exposició d’aquest nou patrimoni, que podrà veure’s fins al 4 de març.