La mostra d’animació premiarà a Llavor Pardell per la seva trajectoria professional

La Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya (Animac), que compleix 20 anys, pretén mostrar la incorporació de les dones realitzadores en el món audiovisual, amb nous temes i sensibilitats en el panorama independent.

Animac, organitzat per l’Ajuntament de Lleida, estarà del 25 al 28 de febrer, i en aquesta edició destaca la presència de l’autora portuguesa Regina Pessoa com convidada especial, o de les creadores Anca Damian i An Vrombaut, entre d’altres. Algunes de les novetats d’aquest any són la jornada d’Europa Creativa emmarcada en el Networking and Pitch, com a punt de trobada de la indústria emergent, o la nova secció Short&Sweet de ‘Petit Animac per a nens i nenes entre 0 i 3 anys.

Aquest any la mostra d’animació a Catalunya té més presència catalana que mai. D’entre els 211 curts i 5 llargmetratges d’animació que es projectaran, trobem ‘El Criptozoólogo, obra pròpia d’un dels principals animador de ‘Pos Eso’, Vicent Mallols, i ‘La nit de l’oceà’, de la realitzadora i docent Maria Lorenzo. Mercedes Marro, realitzadora d’animació i directora de la productora Tomavistas i Xavier Romero, presentaran també en primícia el seu nou curt ‘Camino de agua para un pez.  I en la categoría juvenil, dintre de la secció ‘Futur Talent’, la principiant Sara Boix ha presentat el seu curt ‘An Angel’s Tale’.

En els premis també hi haurà presència barcelonina. L’animadora Llavor Pardell rebrà el premi a la trajectòria. Va treballar en la productora Balet i Blay per ‘Garbancito de la Manxa’ (Arturo Moreno, 1945), el primer llargmetratge de dibuixos animats a Espanya i la primera pel·lícula de dibuixos en color d’Europa.