Macbeth, Elektra i Plácido Domingo plats forts del Teatre barceloní

El Liceu de Barcelona prepara una temporada 2016/2017 carregada de grans èxits i noves propostes. A l’acte de presentació van intervenir el president de la Fundació, Joaquim Molins, el director general del Teatre, Roger Guasch, la directora artística, Christina Scheppelmann, i el director musical, Josep Pons.

“L’ambició a l’hora de millorar el nivell d’obres exposades al Liceu, l’equilibri i la qualitat amb una exigència total tant en l’àmbit econòmic, com de desenvolupament i, per ùltim, l’obligació de tenir gran tècnica vocal”. Amb aquestes paraules Christina Scheppelmann donava el tret de sortida a la inauguració i exposava els objectius de la nova temporada en el Liceu. Un Liceu de grans veus, amb una clara aposta pels nous cantants i de llenguatges clàssics intercalats amb els contemporanis dotats de les noves tecnologies.

Macbeth/LICEU | Diari Català
Foto: Macbeth/LICEU

Hi haurà de tot: Grans clàssics com Macbeth, amb les grans veus de Ludovic Tézier i Martina Serafin i la direcció d’escena de Christof Loy, fins a dos títols del segle XX més moderns i enfocats per a un públic més jove (Elektra i La vídua alegre). La del segle XXI serà Quartett amb una clara aposta per crear impacte visual i tecnològic a escena, sota la direcció d’escena d’Àlex Ollé (La fura dels baus).

Hi ha una clara aposta pel talent català amb òperes com Teuzzone, dirigida per Jordi Savall, i Le nozze di Figaro, amb direcció escènica de Lluís Pasqual i direcció musical de Josep Pons. “Avui som més amos de les nostres decisions que fa dos anys. Tenim més grau de llibertat a l’hora d’escollir que volem fer al Liceu”, va finalitzar Joaquim Molins la intervenció.

Dansa/LICEU | Diari Català
Foto: Dansa/LICEU

Pel que fa a cant i dansa destacar que, per tercer any consecutiu, Plácido Domingo torna al Teatre per interpretar Athanaël a Thaïs, de Jules Massenet, en versió concert. I de ball s’inclou tres reputades companyies: el Ballet Nacional Sodre (BNS) d’Uruguai, dirigida pel prestigiós exballarí Julio Bocca; IT Dansa, la companyia de l’Institut del Teatre, i el Ballet Preljocaj.