El PP de Terrassa retreu al PSC la seva abstenció en la retirada del bust del Rei

0
Alex Rodriguez Gabriel Turmo PP Terrassa
Començant per l'esquerra, Álex Rodríguez, Gabriel Turmo, Giménez Arcusa i Peinado. Foto: PP Terrassa.

Els populars de Terrassa han criticat que el PSC s’abstingués a la votació municipal sobre la retirada dels símbols borbònics de l’Ajuntament

El regidor del Partit Popular a Terrassa, Álex Rodríguez, ha afirmat avui que “lamentem que un partit que considerem d’ordre i que, segons els seus estatuts, és constitucionalista, com el PSC, retiri el bust del Rei menys de dotze hores després que s’acordara al ple”. Segons informa el Diari de Terrassa, el regidor també va afegir que “resulta molt greu que l’alcalde Ballart i l’equip de govern de CiU i PSC hagin caigut en l’estratègia d’ERC”.

Les declaracions del regidor popular són a causa de la votació en què es decidia fa una setmana si es retirava o no tota la simbologia borbònica de la localitat. Aquesta mesura, presentada per ERC, va ser aprovada amb el suport de CUP, CDC i Terrassa en Comú (TeC) i amb l’abstenció del PSC. Tant PP com Ciutadans hi van votar en contra.

El primer pas d’aquesta moció ha estat la retirada, una setmana després de la seva aprovació, del bust de Felip VI de la sala de plens. Aquest bust va ser col·locat a la sala el passat mes de novembre, uns mesos després de la retirada del de Joan Carles I. El PP de Terrassa ha denunciat davant la Subdelegació Provincial del Govern a Barcelona aquesta retirada, a la vegada que la delegació del Govern a Catalunya enviarà un requeriment per a què l’alcalde de la localitat torni a posar la figura a la sala de plens

A banda del regidor, el president de la secció del Partit Popular a Terrassa, Gabriel Turmo, ha definit l’abstenció del grup socialista com “aberrant i molt preocupant” a més d’afegir que la moció aprovada no es pot executar perquè “un acord d’un ple local mai pot modificar una normativa superior, autonòmica o nacional”.