El pianista rep el premi de 15.000 euros i una gira catalana

El pianista japonès Hiroo Sato, de 28 anys, ha estat proclamat guanyador del 62 Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona. A l’artista l’han dotat amb 15.000 euros i una gira catalana, espanyola i internacional, segons ha informat l’organització del concurs.

La prova final ha tingut lloc a la Sala de concerts del Palau de la Música Catalana, on la japonesa Shiori Kuwahara, de 20 anys, i el xinès Yutong Sun, han guanyat el segon i tercer premi, respectivament.

Els tres pianistes han estat acompanyats per la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (Jonc), dirigida per Manuel Valdivieso, i han interpretat el ‘Concert per a piano núm.2’ de Rachmaninoff. Per segon any, els tres finalistes han interpretat el mateix concert, la qual cosa ha permès comparar no només la tècnica, sinó els dots interpretatius dels tres concursants.

Durant la jornada, també s’ha atorgat el Premi del Públic, dotat amb 1.500 euros, que l’audiència ha atorgat al japonès Hiroo Sato, i ha coincidit amb el criteri del jurat. Al concurs, ha destacat també el classificat espanyol Jorge Nava procedent de Santander, que ha quedat a la cinquena posició, la qual cosa és un rècord, i s’ha de tenir en compte que la participació acostuma a ser més alta a països estrangers.

La cerimònia de lliurament dels premis tindrà lloc aquest divendres al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.