La 49a edició del Festival de Sitges, inspirada en Star Trek

1
Sitges i el nou cartell/TWITTER | Diari Català
Foto: Sitges i el nou cartell/TWITTER

L’esdeveniment del cinema català se celebrarà del 7 al 16 d’octubre de 2016

El Festival de Cinema de Sitges 2016 pren, aquest any, la saga ‘Star Trek’ com a leit motiv principal. I és que, avui 25 de maig, s’han presentat les novetats d’aquesta 49a edició.

Primer de tot, cal destacar que el nou cartell per aquesta nova edició del setè art conté bastant toc galàctic. I és que, la imatge principal, és una instantània de l’univers homenatjant el 50 aniversari de la saga ‘Star Trek’. Sitges, com complirà la 50ena edició al 2017, ha volgut ser ‘trekkie’ i picar l’ullet a l’aniversari. S’ha confirmat que hi haurà, fins i tot, presències d’aquest món ple de naus espacials i extraterrestres.

D’altres novetats del festival, que l’organització encapçalada per l’escriptor Àngel Sala (director del Festival Internacional de Cine de Sitges) ha confirmat, és que es mantindrà la Sala Tramuntana per projectar les novetats fílmiques i amb millores a les instal·lacions.

També l’allau i la passió per les series es recollirà com a un dels objectius principals en aquest esdeveniment català per aquest 2016.

D’altra banda, per 16è any consecutiu, el programa SGAE Nova Autoria recollirà els curtmetratges d’alumnes d’escoles de cinema catalanes i, en general, es projectaran menys curts però dins de l’Auditori. Un pas molt important després de la qualificació que Sitges ha fet per presentar els seus curts pels futurs Oscar 2017.