El Barça i l’Espanyol es tornen a trobar per quarta vegada durant la present temporada en un duel que pot decidir el desenllaç de la Liga BBVA

Guerra d’estils

No hi ha dubte que el Barça no variarà la seva idea de joc i sortirà a matar. No obstant, el plantejament de Galca és el que pot decidir el partit. A la sèrie de derbis de gener, l’Espanyol va sortir amb una forta pressió sobre la sortida de pilota blaugrana i jugant amb atacs molt ràpids. Aquest plantejament va tenir resultats tan diferents com l’empat a zero del partit de lliga o la golejada culer a l’anada de la Copa del Rey.

Actitud ‘perica’

Tot i que l’Espanyol ja està virtualment salvat, per al vestuari blanc-i-blau no és un partit qualsevol. Les polèmiques en els últims derbis fan que la plantilla ‘perica’ arribi al Camp Nou amb més ganes de mai i amb l’objectiu de repetir un ‘tamudazo’. L’afició ho demana i l’equip està mentalitzat per anar a pel partit.

Calma vs necessitat

La pressió pot ser un element clau de cara al desenvolupament del derbi. L’Espanyol arriba amb la permanència pràcticament a la butxaca i això dóna una bona dosi de tranquilitat per jugar el partit. D’altra banda, el Barça arriba amb la necessitat imperiosa de guanyar per seguir líder, un fet que pot afegir tensió positiva als jugadors culers o, per contra, convertir-los en víctima dels nervis.

Recuperació del trident

Des de l’eliminació del Barça a la Champions League amb la posterior derrota al Camp Nou contra el Valencia, hem vist una ‘MSN’ que ha recuperat la seva millor versió. Luis Suárez ha recuperat l’encert de cara a porteria, Leo Messi la influència en el joc i Neymar, tot i que està sent el més discret dels tres, va millorar en el partit contra el Betis.

Jornada unificada

Per primera vegada en el que va de campionat, el Barça jugarà a la mateixa hora que el Real Madrid i l’Atlético. Això farà, a diferència de les últimes jornades, que els culers no sàpiguen el resultat dels seus rivals per la lliga i hagin d’estar enganxats a les ràdios en una imatge que es sol fer habitual durant les últimes setmanes de cada temporada.