Johan Cruyff ha deixat moments per a la història en la seva llarga trajectòria lligada al món del futbol; tot seguit, cinc moments culminants de la carrera de l’holandès

Un penal per a la història

Impressionant palmarès que té el tècnic holandès amb l’Ajax d’Amsterdam. Un equip en el qual, a part de nombrosos títols, va deixar la imatge per a la història: el penal indirecte. El llavors jugador, va llençar un penal donant una passada a un company d’equip, que posteriorment tornaria la pilota a l’holandès perquè ell mateix marqués.

Frena el fitxatge pel Real Madrid

L’Ajax d’Amsterdam tenia avançades les converses perquè Johan Cruyff es convertís en nou jugador del conjunt blanc. Quan el jugador ho va saber, com a bon rebel que era, va decidir parar el seu fitxatge pel club blanc per anar-se’n al seu màxim rival: el FC Barcelona, on es va convertir en llegenda.

Trenca 14 anys de sequera blaugrana

Després de 14 anys sense que el Barça guanyés la lliga espanyola, Johan Cruyff va fitxar per l’equip blaugrana procedent de l’Ajax l’any 1973 per guanyar-la aquella mateixa temporada. Des de la seva arribada, el FC Barcelona es va convertir en un club guanyador.

Canvia la perspectiva del futbol

Com a entrenador, va canviar la dinàmica del futbol, partint de la possessió de pilota com a recurs principal per treure endavant els partits. Ell creia que la millor manera d’atacar era mitjançant la possessió, però també per defensar, ja que si el seu equip tenia la pilota, no la podia tenir el seu rival.

Sortiu i gaudiu

La primera Copa d’Europa de la història del FC Barcelona va arribar de la mà del Dream Team, dirigit per ell mateix. Abans de la final, va pronunciar la frase de “Sortiu i gaudiu”, unes paraules que es tornarien molt famoses i que l’holandès va fer servir per destensionar els seus jugadors.