L’empresa vol dur a terme una reestructuració per complir amb el pla estratègic 2016-2018

Intenció. La marca d’electrodomèstics Miró ha enviat un comunicat als mitjans de comunicació on explica que ha plantejat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). Una mesura que afectaria, aproximadament, a 107 persones. És a dir, a una quarta part de la plantilla que integra l’empresa, i que actualment compte amb 430 treballadors. La decisió és conseqüència de la reestructuració que s’està duent a terme a la companyia, i que comportarà el “redisseny” de les funcions centrals. Tanmateix, es podrien tancar algunes botigues, alhora que es re-ubicaria a la plantilla d’aquells comerços que són menys rendibles.

Així doncs, l’Expedient de Regulació d’Ocupació tindrà una afectació tan a la seu central com arreu del territori nacional. De moment, encara es desconeix el nombre d’establiments i treballadors que es veuran afectats per la reestructuració. Una concreció que es farà pública una vegada hagi acabat la negociació que la direcció de Miró i el personal laboral iniciaran en els propers temps. Amb tot, l’equip directiu preveu, no només presentar l’ERO, sinó també implementar noves tècniques que permetin generar més ingressos, tals com el desenvolupament de la botiga en línia, l’increment de nous serveis, o un perfeccionament de la gamma de productes oferts.

No s’ha assolit la rendibilitat perseguida

La companyia d’electrodomèstics Miró va ser adquirida ara fa dos anys per el fons suís SpringWater. Una operació que va salvar a la marca del seu tancament, ja que en aquell moment es trobava immersa en un procés de concurs de creditors. Arran de l’entrada del grup suís es va realitzar una ampliació de capital de 2.2 milions d’euros, que va reforçar l’estructura financera de l’empresa. També, es van segellar relacions amb els proveïdors a llarg termini. No obstant això, no s’ha aconseguit arribar als estàndards de rendibilitat requerits en un 25% dels seus establiments. I per tant, la direcció considera ara necessari emprendre aquesta reestructuració per tal de poder assolir els objectius establerts en el pla estratègic del 2016-2018.