L’organització elabora un decàleg de bones pràctiques naturals de l’aigua

L’Agència Catalana de l’Aigua ha creat un decàleg de bones pràctiques per recuperar sota criteris de sostenibilitat les fonts de Catalunya, en col·laboració amb la campanya ‘Recuperem 50 fonts’, amb motiu de la Setmana de la Naturalesa que es farà del 27 del maig al 5 de juny.

Segons ha informat l’ACA en un comunicat, la iniciativa pretén restaurar i recuperar les fonts de Catalunya per al seu ús social i sensibilitzar la ciutadania davant de la importància de l’aigua.

L’objectiu del decàleg és disposar de la informació sobre les accions que poden posar en perill la conservació de les fonts naturals i sobre les que poden actuar-hi a favor.

Amb aquest propòsit, es vol mantenir o millorar la qualitat de l’entorn; potenciar l’ús públic i l’interès turístic, cultural i didàctic; i reduir o eliminar els impactes causats per obres i construccions.

Es preveu la realització de més de 200 activitats i iniciatives per tot el territori, i es faran jornades de voluntariat ambiental, debats i conferències, entre altres activitats.