Artur Mas mira cap a unes noves eleccions

0
Artur Mas
Artur Mas

L’expresident de la Generalitat culpa a la CUP de trencar l’estabilitat del Govern i proposa a Puigdemont com a candidat en cas de noves eleccions

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha declarat que entreveu eleccions anticipades a Catalunya i ha manifestat el seu desig per tal que l’actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, sigui el candidat. D’aquesta forma, es descarta a si mateix com a possible cap de llista.

En una entrevista a Rac 1, Mas ha donat suport a la decisió de Puigdemont de sotmetre’s a una qüestió de confiança en setembre; una proposta que l’expresident ja coneixia. A més, Mas ha culpat a la CUP “d’haver tocat greument el Govern, però al setembre el poden enfonsar” si donen suport a la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà Puigdemont en setembre. Per Mas és probable que succeeixi, ja que els anticapitalistes “actuen com actuen”. No obstant això, l’expresident senyala que “ja no val dir que el culpable és Mas ni que tots som iguals de responsables”.

Per a ell, “la paraula de la CUP no val res”, ja que han trencat el pacte de govern i d’estabilitat amb Junts Pel Sí. Mas ha senyalat que “està convençut que si David Fernández estigués liderant la CUP, la cosa seria diferent”. Per Mas, aquesta CUP que ha impedit la tramitació dels Pressupostos és la que ell temia que poguessin complicar el procés sobiranista”.

Malgrat el mal panorama, Artur Mas confia en la ciutadania, ja que, en la seva opinió “la marea popular catalana favorable a la independència està més a prop de com ho estem fent nosaltres que com ho està fent la CUP”. Finalment, ha mencionat que el procés “és difícil, però no impossible”.