CIS: EnComúPodem guanyaria els comicis a Catalunya

0
Foto: Europa Press

La formació EnComúPodem tornaria a guanyar a les eleccions del 26J a Barcelona i, fins i tot, podria sumar un o dos escons més

L’enquesta preelectoral elaborada pel Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) dóna com a guanyador, un altre cop, a la formació EnComúPodem a Catalunya en les pròximes eleccions que se celebraran el 26 de juny. La formació podria sumar un o dos escons i arribaria fins als 14 o 15 diputats.

L’enquesta del CIS dóna a EnComúPodem una segona bona notícia. A aquesta se li suma la del possible “sorpasso” de Unidos Podemos al PSOE com ha avançat també el CIS en l’enquesta. EnComúPodem va aconseguir 12 escons a les eleccions el 20 de desembre. Ja va ser la força més votada a Catalunya. Aquest cop, el CIS augura que tornaria a guanyar els comicis a la comunitat autonomia i, a sobre, ho faria amb més escons.

La situació dels altres partits és diferent. Convergència ja va patir una baixada dels escons en relació amb els resultats de 2011. El 20 de desembre, va obtenir 8 escons, mentre que ara, l’enquesta del CIS li dóna entre 6 i 7. D’altra banda, ERC es quedaria amb 8 o 9 escons – en les passades eleccions va obtenir 9 -. El Partit Popular també baixaria i es situaria entre 4 i 5 escons, mentre que en les eleccions del 20D en va obtenir 5.

En canvi, segons l’enquesta, el PSC i Ciutadans mantindrien els escons actuals i, per tant, el suport. El primer mantindria els 8 diputats, mentre que el segon, conservaria el 5 que va guanyar en el 20D. El gran guanyador, però, sembla que tornarà a ser EnComúPodem.