Iglesias, convençut d’un govern amb el suport del PSOE

0
Pablo Iglesias Rajoy censura
Pablo Iglesias en una imatge d'arxiu | Diari Català (Foto: Europa Press)

Segons Pablo Iglesias, el PSOE preferirà governar amb Podemos que “entregar el Govern espanyol al PP”

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha fet les primeres declaracions després que el CIS dones a Unidos Podemos com la segona llista més votada, només per darrere del PP i per davant del PSOE. Pablo Iglesias, en una entrevista a Antena 3, ha comentat que el PSOE preferirà governar amb Podemos abans “d’entregar el Govern espanyol al PP”.

El secretari general del partit morat s’ha recolzat en les paraules de Pedro Sánchez, líder del PSOE, qui va senyalar que no permetrà que segueixen els populars en el mandat, ja que, segons Iglesias, “els votants socialistes no entendrien que fos així”. “Espero que prenguin la decisió correcta, els seus electors no entendrien una altra cosa”, ha mencionat Iglesias.

Per això, Iglesias ha assegurat que no demanarà als socialistes “un xec en blanc”, sinó que es corresponsabilitzin, juntament amb ells, pel futur d’Espanya. El líder del partit morat i cap de llista de Unidos Podemos vol que el PSOE “posi l’espatlla”.

Pablo Iglesias s’ha mostrat prudent en relació als resultats dels CIS. Per a ell, si els socialistes queden per damunt, l’oferta del partit seria la mateixa, és a dir, la de governar junts. Iglesias no ha entrat a valorar la possibilitat que uns mals resultats del PSOE facin dimitir a Pedro Sánchez en la mateixa nit del 26J.