Oscar López: buscar acord amb Podem i C’s és “ensopegar dues vegades en la mateixa pedra”

0
Óscar López
El portaveu del PSOE al Senat, Óscar López

El portaveu del PSOE al Senat, Oscar López, subratlla que el procés de formar govern correspon a Rajoy

El portaveu del PSOE al Senat, Oscar López, ha defensat aquest dijous que els socialistes no poden “ensopegar dues vegades en la mateixa pedra” i intentar un altre cop formar un Govern central amb Podem i Ciutadans, perquè aquest acord no va ser possible després del 20 de desembre pels vetos mutus que es van declarar els dos partits.

Així ha respost el diputat socialista en unes declaracions a Antena 3 quan se li ha preguntat si el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, està disposat a intentar formar govern si fracassa el president en funcions, Mariano Rajoy, com ha defensat la presidenta de les Balears, Francina Armengol.

López ha subratllat que la posició del PSOE en aquest procés és “clara” i és que “correspon a Rajoy” intentar una majoria perquè “ha guanyat les eleccions i té més escons fins i tot que abans”. “Té una majoria, o la pot tenir, de dretes, de partits conservadors al Parlament i ho ha d’intentar”, ha defensat.

I, a partir d’aquí, ha apuntat que “és bo aprendre dels errors per no ensopegar en la mateixa pedra dues vegades”. “Hi havia dos partits nous que eren una incògnita, que eren Podem i Ciutadans, nosaltres ho vam intentar i es van vetar”, ha recordat.

 

 Aquesta majoria “segueix existint avui”

López ha subratllat que aquesta majoria “segueix existint avui” i el PSOE “podria governar amb Podem i Ciutadans”, però no ha confiat que sigui possible. “Ens van bloquejar, no és mirar al retrovisor, és aprendre de l’experiència per al futur”, ha dit, per després subratllar que el secretari general del partit morat, Pablo Iglesias, “segueix dient el mateix, té el seu veto a Ciutadans”.

I en cas d’intentar-ho, ha apuntat, seria amb aquesta fórmula i no amb la que torna a proposar Iglesias, ja que “el camí” que reitera ara és “depenent fins i tot de l’abstenció de Bildu”. “Ja va poder ser una altra vegada i no ho vam fer”, ha recalcat.

López ha insistit que després del 20D els socialistes van ser “molt clars” en intentar un Govern central alternatiu. “Com? Amb Podem i amb Ciutadans. Què va passar? Ens van bloquejar”, ha recalcat, per després subratllar que és el PP el que té ara la responsabilitat: “Que ho arregli Rajoy, que ha guanyat les eleccions”, ha dit.