Rajoy demana “rapidesa” als partits perquè hi hagi ja Govern central

0
Mariano Rajoy
Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu | Foto: Europa Press

Mariano Rajoy està disposat a veure’s “amb tots” els partits i “on vulguin” per tal de formar Govern

El president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha demanat aquest divendres “rapidesa” als partits perquè hi hagi un Govern central com més aviat millor, ja que, segons ha recalcat, fa 200 dies que estan en funcions i no és admissible passar “tot l’estiu una altra vegada perdent el temps”. “No sé què arreglarem a l’agost que no puguem arreglar al juliol”, ha exclamat.

En unes declaracions al Congrés després de presentar la seva credencial, Rajoy ha assegurat que ell es reunirà amb tot aquell que vulgui veure’s amb ell. “Em reuniré on vulguin, el dia que vulguin i a l’hora que vulguin. Em reuniré amb tothom. La resta ho escolliran ells. Jo no tinc cap problema”, ha afirmat, per afegir que les reunions poden ser “privades” si ho prefereixen.

Després de ser preguntat com s’evitaran les eleccions si Pedro Sánchez es manté en el seu ‘no’, Rajoy ha dit que ell no entraria en detalls perquè el secretari general del PSOE no li ha explicat “quina és la seva posició”, però ha insinuat la possibilitat que podria canviar-la.
“No conec la posició del senyor Sánchez. Tampoc sé si, en cas de tenir-la, és definitiva o no és definitiva. No ho sé perquè no he tingut oportunitat de parlar directament amb ell”, ha indicat el cap de l’executiu.

Després que l’expresident Felipe González hagi assegurat en un article en el diari ‘El País’ que el PSOE no ha de ser obstacle per a un Govern central minoritari, Rajoy ha assenyalat que coincideix amb ell que no hi pot haver eleccions, que això “s’ha de resoldre d’una manera ràpida” i que el Govern central ha de tenir un “mínim d’estabilitat”.