Junqueras afirma que ERC es diferencia del PDC pels seus anys d’història

0
Junqueras independència
El president d'ERC, Oriol Junqueras. Diari Català (Foto: Europa Press)

Oriol Junqueras desitja sort al PDC, ja que l’objectiu actual és formar una república independent “i com més siguem defensant-la, millor”

El líder d’ERC i conseller d’Economia de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha assegurat que ERC es diferencia del Partit Demòcrata Català (PDC)en què s’ha refundat CDC– que els republicans tenen 85 anys d’ “història impol·luta, immaculada i de servei al país” i no van néixer aquest cap de setmana, ha subratllat.

En una entrevista aquest dimarts a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, ha desitjat sort al PDC: “Perquè el que volem és una república independent i com més siguem defensant-la, millor.”

Ha assenyalat que també es diferencien que els republicans mai no han votat a favor de lleis com la reforma laboral, la d’estabilitat financera ni estan a favor de subvencionar escoles que segreguen per sexe.

 

Operació Catalunya

Sobre la presumpta operació Catalunya, que va investigar polítics catalans per parar el procés sobiranista, ha sostingut: “Segur que ens han investigat tant com han pogut. Per terra, mar i aire.”

Ha lamentat que “com no hi ha suficient càstig per a la corrupció generalitzada, als qui els agrada practicar-la han tingut incentius per seguir fent-ho“.

Ha considerat que en qualsevol país normal, el ministre de l’Interior hauria dimitit o hauria estat cessat, i també ho hauria fet el president del Govern.