Meritxell Batet creu que l’acord PP-C’s sobre la presidència és “una aliança a una investidura”

0
Meritxell Batet PSC
La diputada del PSC al Congrés, Meritxell Batet,, en una imatge d'arxiu. Foto: Europa Press.

La diputada del PSC al Congrés, Meritxell Batet, opina que Pastor és el continuisme mentre Patxi López tenia consens

La diputada del PSC al Congrés Meritxell Batet ha opinat que l’acord tancat entre el PP i C’s per designar al president del Congrés és “una aliança futura amb vista a una investidura” del líder del PP, Mariano Rajoy.

En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dimarts recollida per Europa Press, ha considerat que la ministra de Foment, Ana Pastor, representa el “continuisme i l’ortodòxia” del Govern de Rajoy, i ha dit que no és la persona adequada per presidir el Congrés.

Batet ha plantejat que el socialista Patxi López, que va presidir la cambra en la passada legislatura, era una figura de “consens” i hauria d’haver repetit càrrec.

En aquest sentit, ha sostingut que el candidat plantejat per Podem, Xavier Domènech, tampoc generava acord, i ha ressaltat que cal un candidat que representi a tots els partits.

Batet ha dit que la va sorprendre que el líder de CDC al Congrés, Francesc Homs, es postulés per ocupar el càrrec, i ha apuntat que “amaga altres intencions”, com garantir-se un grup propi.