Rajoy acudirà a la investidura el 2 d’agost només si té els suports per governar

0
Rafael Hernando PP
El portaveu parlamentari popular, Rafael Hernando| Foto: Europa Press.

El portaveu parlamentari popular, Rafael Hernando, aclara que el PSOE és el que té l’obligació de prendre decisions

El portaveu parlamentari popular, Rafael Hernando, ha afirmat aquest dimarts que el president del seu partit només acudirà a la investidura el pròxim 2 d’agost si té els suports suficients per formar govern, perquè fer-ho sense tenir la majoria suficient “no té gaire sentit”.

“No farem cap número ni cap circ, per tant acudirem si tenim majoria suficient per tenir un Govern. Si no tenim majoria suficient per tenir un Govern el dia 3 tornarem a parlar amb les formacions polítiques per plantejar la seva posició i prendrem les decisions oportunes”, ha dit.

El calendari que estudia el PP és fer la sessió d’investidura els dies 2 i 3 d’agost i, si Rajoy no obté la majoria absoluta, fer la segona votació –en què n’hi ha prou amb majoria simple per ser investit– el divendres 5 d’agost.

En unes declaracions a ‘Los desayunos de TVE’, recollides per Europa Press, Hernando ha assegurat que les negociacions per a la formació d’un Govern central encara no han començat i no s’ha pronunciat sobre si l’acord amb Ciutadans per a la Mesa del Congrés aplana el camí perquè aquest partit passi de l’abstenció al sí a Mariano Rajoy i s’ha limitat a dir que el PP voldria una “majoria estable que donés tranquil·litat al Govern espanyol”.

De fet, ha optat per afirmar que els partits que tenen més escons, en al·lusió al PSOE, són els que tenen l’obligació de prendre decisions, perquè “seguir instal·lats en el bloqueig no té sentit”. En aquest sentit, ha lamentat que els socialistes no hagin volgut sumar-se a l’acord per a la Mesa del Congrés, ha resumit.