Santamaría diu que l’Estat parla amb ERC i CDC

0
Santamaria Mas
La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Saez de Santamaria | Foto: Europa Press

La vicepresidenta de l’executiu en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, insisteix en que vol pactar amb PSOE i C’s

La vicepresidenta de l’executiu en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha afirmat que el Govern espanyol parla amb tothom i també amb els partits que governen a Catalunya, però també ha insistit que l’oferta que ha plantejat el PP per formar govern es dirigeix als partits constitucionalistes, PSOE i Ciutadans.

En unes declaracions aquest dimarts a Onda Cero recollides per Europa Press, Santamaría ha avisat el PSOE que no pot criticar el PP per no reunir-se amb els nacionalistes i al mateix temps per reunir-se amb ells.

De fet, ha respost als socialistes que no sap a què es refereixen amb “treure del llimbs” els partits nacionalistes, perquè el cert és que són al Congrés i, a més, perquè hi ha un diàleg obert entre el Govern central i la Generalitat.

I tot i que ha deixat clar que amb ERC difícilment podran arribar a acords, sí que ha insistit que hi ha contactes oberts amb els partits de la Generalitat, “contactes que eren demandats per tothom”, per “seguir treballant en benefici dels catalans”. “La cosa més important és tenir les idees molt clares i tenir capacitat d’interlocució”, ha dit.

Santamaría no ha volgut pronunciar-se sobre si CDC podrà tenir grup propi al Congrés, perquè serà una decisió de la Mesa de la cambra, que es regeix pel seu reglament intern. Això sí, ha apuntat que en aquesta Mesa el PP no té majoria, així que “tot haurà de ser molt col·laboratiu”, com en la mateixa cambra.

La vicepresidenta en funcions ha insistit que el PP vol un acord amb PSOE i Ciutadans i, per a això, ha recordat que totes les fórmules estan obertes. Això sí, creu que a les urnes s’ha demostrat que els espanyols “volen un Govern central del PP i, per tant, una línia de govern com la que ha estat portant a terme el PP”.

Segons la seva opinió, l’acord tancat entre PP i Ciutadans per a la Mesa del Govern va “en la bona direcció”, però cal “seguir treballant” i el PP seguirà mostrant “capacitat de negociació” per arribar a un acord i “aconseguir treure de l’horitzó les terceres eleccions que ningú vol”.