683.626 vehicles afectats al territori espanyol per les emissions

0
683.626 vehicles afectats al territori espanyol per les emissions

683.626 vehicles afectats al territori espanyol per les emissions

El grup Volkswagen reconeix la xifra de 683.626 afectats

El Grup Volkswagen ja ha identificat el nombre total de vehicles afectats a l’estat espanyol amb motors dièsel EA 189 Euro5 manipulats amb les emissions. Segons ha informat el grup, la xifra total ascendeix fins els 683.626 vehicles, dada que ha notificat als ministres d’Indústria, José Manuel Soria, i Medi ambient, Isabel García Tejerina, del Govern d’Espanya.

De la xifra total, d’aquests vehicles equipats amb els motors afectats pel software dissenyat per manipular les emissions, un total de 257.479 vehicles corresponen a la marca Volkswagen, 221.783 a Seat, 147.095 a Audi, 37.082 a Skoda i 20.187 a Volkswagen Vehicles Comercials. Com dèiem fa uns dies, Seat és la que menys unitats té afectades a nivell mundial però, en canvi, és la segona marca que més vehicles té afectats al territori espanyol.

Així mateix, el Grup Volkswagen ha comunicat al govern espanyol que aquestes marques publicaran a les seves pàgines web, a partir del dissabte 3 d’octubre, un número de telèfon de contacte gratuït on cada client es podrà informar de la situació del seu vehicle.

Amb un missatge de tranquil·litat, el grup Volkswagen va afirmar que tots els vehicles afectats són “totalment segurs i aptes per a la circulació” i que està fent “tot el que està a les seves mans per solucionar el problema amb la màxima celeritat possible”.

A més, El fabricant alemany va subratllar que, “com no podia ser d’una altra forma”, es farà càrrec de tots els costos que suposi la resolució el problema en cada vehicle. El Grup Volkswagen recorda que tots els seus vehicles nous amb motor dièsel amb normativa Euro6 que actualment es comercialitzen a la Unió Europea compleixen la llei i les normes mediambientals.

Així que ja sabeu, si creieu que el vostre cotxe del grup Volkswagen pot estar afectat per la manipulació de les emissions, a partir de 3 d’octubre podreu trucar al telèfon que facilitaran les marques a les seves respectives webs i resoldre el dubte de si està afectat o no i, en el cas que ho estigui, suposem que ja us informaran dels següents passos que haureu de fer.

Audi demanda a Volkswagen

La marca Audi va informar ahir que havia denunciat a la matriu Volkswagen a la fiscalia de Ingolstadt (Alemanya) per tal de recolzar l’aclariment de l’escàndol de les emissions. Audi assegura “que vol contribuir al procés d’aclariment” i que “no toleren cap pràctica empresarial que incompleixi la legislació vigent”.