6è Ral·li Ciutat de Valls (Campionat Català de Ral·lis d’Asfalt)

0
6è Ral·li Ciutat de Valls (Campionat Català de Ral·lis d’Asfalt)
6è Ral·li Ciutat de Valls (Campionat Català de Ral·lis d’Asfalt)
Foto: Press A.R. Photo Racing

El Ral:li Ciutat de Valls no aconsegueix tancar el campionat

El dissabte dia 10 d’octubre es va disputar la 6a edició del Ral·li Ciutat de Valls, cita puntuable pel Campionat i Open Catalunya de Ral·lis d’asfalt.

La prova transcorria pels trams de Pedra Alta, Les Pobles, Querol i Can Ferrer, els quals es repetien en dues ocasions.

En aquest ral·li es podia decidir el Campionat a favor d’Albert Orriols i el seu Porsche, però la mala sort va acompanyar de nou al pilot d’Osona, problemes de motor el van deixar fora del ral·li.

En aquesta cursa el pilot alacantí Sergi Pañella va aconseguir la victòria després d’imposar-se en cinc dels vuit trams disputats.

6è Ral·li Ciutat de Valls (Campionat Català de Ral·lis d’Asfalt)
Foto: Press A.R. Photo Racing

El pilot català Albert Orriols va marcar els millors temps en els primers trams del ral·li, després de les dues primeres especials era líder amb 14 segons d’avantatge sobre la resta de pilots. Després de dos nous scratch en les següents especials, Pañella es va situar líder amb vint segons d’avantatge sobre Orriols en l’equador de la cursa.

En les especials següents (cinquena i sisena) Orriols retallava a Pañella 7 segons per la qual cosa estava en situació de poder retallar  l’avantatge del pilot alacantí, de seguir en el mateix ritme, però la mala sort, novament, va perseguir al pilot català trencant el motor del seu Porsche i deixant la pista plena d’oli el que quasi provoca la sortida de carretera de Pañella en la zona final de l’especial.

La victòria final del 6è ral·li Ciutat de Valls va ser per S. PañellaL. Camps (Mitsubishi Evo X R4) seguit de SAYOS – VENTOSA (Mini Countryman) i de PUIG – A. DAVI (Renault Clio Sport).

Pel que fa als equips participants de l’Escuderia Baix Empordà (organitzadora de la prova), cal destacar el gran ral·li disputat per la parella Sola – Izquierdo que, fent un ral·li molt ràpid i rodant en alguna ocasió en places de podi amb el Ford Sierra Cosworth, va aconseguir adjudicar-se la 4a posició general scratch i, alhora, la 1a posició del grup HL.

També rodant a un ritme molt ràpid i, disputant un ral·li molt regular, en la 6a posició de la classificació general scratch es va situar la parella TabernerRibas amb el característic Citroën Saxo. Finalment, també es van adjudicar la 2a posició del grup A

Pel que fa al Volant Racc, la parella de l’Escuderia Baix Empordà Frigola – Sauleda, es va adjudicar la quarta posició de la categoria després d’una lluita molt disputada entre tots els participants i, quedant tan sols, a 1,7 segons de la tercera plaça de podi.

6è Ral·li Ciutat de Valls (Campionat Català de Ral·lis d’Asfalt)
Foto: Press A.R. Photo Racing

Mala sort aquesta vegada pels equips Serratosa – Bellver i Segura – Fernández, que no van poder acabar la prova.

Tot i aquest contratemps, les opcions de fer seu el Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt segueixen intactes i tot es decidirà en l’última cita, el Ral·li 2000 Viratges els dies 21 i 22 de novembre.

Font: Escuderia Baix Empordà