7 claus a tenir en compte si compres de segona mà en internet

  0
  7 claus a tenir en compte si compres de segona mà en internet

  7 claus a tenir en compte si compres de segona mà en internet

  Comprar una mica de segona mà pot ser molt interessant…

  Des que internet es va instal·lar en el nostre dia a dia la compra d’objectes de segona mà ha augmentat de manera considerable.

  Abans, si volíem comprar una mica de segona mà, havíem de tenir la sort de conèixer a l’amic d’un amic d’un amic que ho venia o recórrer a anuncis en petits taulons. Ara aquest tipus de compres estan disponibles a cop de clic.

  Sempre que no t’estafin.

  Però ull, que no tota la muntanya és orenga, i trobar-nos amb un timador pot ser mitjanament probable, com ens recorden des de Kaspersky. Si vols evitar-te disgustos, segueix aquests consells abans de comprar una mica de segona mà en internet:

  Per no quedar com un pardal, segueix aquests consells.

  1.- On ho estàs comprant? Això és important: a l’hora de comprar un objecte de segona mà, el portal on ho adquireixis és fonamental. Perquè les estafes poden estar en qualsevol part, però no és el mateix comprar alguna cosa en un portal mitjanament reconegut (eBay, Segonama, Wallapop, Selltag…) que en un fòrum perdut de la mà de Déu. Intenta fer sempre les teves compres en llocs que coneguis.

  2.- És massa barat? A tots ens agrada trobar coses escandalosament barates, però tingues en compte que aquest serà l’esquer perfecte que usin els timadors. Recordes la dita aquell de ‘Si alguna cosa sembla massa bo per ser cert… potser no és cert’? Doncs grava-t’ho a foc en el cap.

  3.- Qui és el venedor? A l’hora de comprar alguna cosa, sempre és una bona idea fixar-se en qui és el venedor. Si et fixes, la majoria de portals d’aquest tipus et permeten consultar l’historial del venedor i les opinions que sobre ell han abocat altres usuaris. Val, pot ser que aquesta persona estigui venent alguna cosa per primera vegada i sigui la més fiable del món, però, per si de cas, vés amb compte.

  4.- Pagament per endavant. Si el teu venedor et demana que li donis uns diners per endavant abans d’enviar-te la teva compra, desconfia. Pot ser que ell ho faci precisament perquè no es fia de tu ni de la teva paraula, però creu-nos: fer-li un pagament per endavant és una #mal idea.

  5.- Opció de devolució. En cas que no estiguis content amb el que t’ha arribat, pots retornar-ho al seu venedor? Si no és així, una vegada més, desconfia. Potser ell ho faci així perquè no es fia que puguis fer-li algun tipus de dany al seu producte, però, de totes maneres, no sembla una bona forma de fer una compra fiable i segura.

  6.- “Tenim aquests iPhone que no podem vendre”. Ja hem parlat alguna vegada d’això: sovint, les excuses dels possibles timadors per aconseguir enganyar-te són d’allò més bastes, però, així i tot, vam acabar caient. Una de les més estúpides consisteix a dir que el venedor té molts productes que no pot vendre per “problemes de logística”, perquè “la caixa s’ha esgarrapat” o alguna cosa similar. Creu-nos: aquestes excuses són una total i absoluta xorrada. Si veus alguna cosa així, sal fugint.

  7.- Vigila els ajustos. Si has comprat un mòbil –segurament sigui l’objecte més venut en aquest tipus de llocs–, quan ho rebis assegura’t que el seu programari no té algun punt negatiu. Pots trobar-te amb dos possibles problemes: d’una banda, que el terminal tingui algun tipus de bloqueig, la qual cosa segurament impliqui que el teu nou telèfon va ser prèviament robat; d’altra banda, que el venedor hagi instal·lat algun tipus de programari maliciós amb el qual vigilar la teva activitat o fins i tot robar les teves dades.