El conjunt de Xavi Pascual queda eliminat a les primeres de canvi després d’un esperpèntic partit contra el Bilbao Basket

L’inici del partit va ser molt imprecís per al FC Barcelona Lassa. El quintet inicial, que va ser el de sempre, va començar desconnectat i desajustat. Prova d’això van ser 2 camps enrere en menys de 3 minuts. El Bilbao no anava a desaprofitar aquesta situació i prenia el primer avantatge (5-10, min. 5). Áxel Hervelle va començar com una autèntica bala, anotant 11 dels primers 13 punts del seu equip, entre ells 3 triples.

Els de Xavi Pascual no aprofitaven l’oportunitat de prendre el liderat des de la línia de tir lliure (5/10, 0/4 per Samuels) i la classe a la zona de Bogris i Mumbrú mantenien la tònica d’igualtat (20-24, min 12). Llavors, Àlex Ruoff anava a posar-se el seu equip a l’esquena i anava a comandar un parcial al seu favor que establiria la màxima del partit (24-32, min 16). Un bon final de segon quart va permetre als blaugrana acostar-se en l’electrònic i van posar la cirereta amb un canastón de Carlos Arroyo sobre la botzina (37-40).

Les sensacions del Barça en arrencar la segona meitat van ser unes altres. Marejant a Bilbao i jugant d’una manera més alegre, primer amb un triple de Satoransky i després de Perperoglou atorgaven el primer avantatge als culers (43-42, min. 22). L’escassa aportació de Tomic es va notar i, com és habitual, es van haver de donar suport en la seva línia exterior per no anar-se’n del partit (51-50, mi.n 28). La igualtat al final del tercer quart era màxima: 55-55.

Amb un partit de 10 minuts per davant, l’emoció estava a flor de pell. Va tenir lloc llavors un espectacular intercanvi de cistelles. Brad Oleson, amb la seva increïble sang freda, endollava 2 triples que contrarestaven amb el duet Ruoff-Hervelle (66-63, min 34). El partit va entrar en una fase travada, imprecisa i a contrarellotge. El Barcelona va perdonar en moltes accions fàcils, però els bascos tampoc eren capaços de generar (66-67, min. 38).

I la sensació era que el Bilbao s’ho emportava. L’avantatge era mínima però semblava ser suficient. Un triple fallat per Pau Ribas, que hagués establert el 71-71, va anar al ferro. En un final apoteòsic, Ante Tomic va fallar un tir lliure vital i el Barça no va poder completar la feina.

 

Fitxa tècnica

FC Barcelona Lassa.- Doellman (11), Ribas (9), Abrines (2), Navarro (6), Satoransky (5), Vezenkov (2), Samuels (5), Oleson (14), Arroyo (4), Perperoglou (6) i Tomic (8).

Bilbao Basket.- Slezas (-), Ruoff (18), Bertans (3), Hannah (6), Bogris (8), Mumbrú (12), Hervelle (15), Todorovic (5), López (3) i Suárez (3).

Parcials: 18-20, 19-20, 18-15 i 17-18.

Àrbitres: Hierrezuelo, Calatrava i Sacristán.

Pavelló: Coliseum