El 74,5% dels militants de l’ANC avalen el referèndum unilateral

0
ANC independencia
Manifestació durant una Diada | Foto: Europa Press

En la consulta que l’Assemblea ha realitzat als seus membres hi han participat més de 9.000 persones i tres de cada quatre es mostren favorables al RUI

El 74,51% dels membres de l’ANC que han participat aquest cap de setmana a la consulta interna de l’entitat han recolzat exigir a la Generalitat la celebració d’un referèndum unilateral d’independència (RUI), segons les dades provisionals facilitats per l’entitat.

Segons un comunicat, amb el 94% dels vots escrutats -9.304 paperetes-, l’opció d’instar a la Generalitat a convocar un referèndum sobre la independència s’ha imposat amb el 74,51% dels vots respecte del 22,61% que ha votat en contra del RUI. Els vots en blanc han suposat el 2,86% de les paperetes i els nuls representen el 0,02%. Es tracta dels resultats provisionals que combinen els vots anticipats, telemàtics i presencials, ja que els resultats definitius no es donaran a conèixer fins al dissabte 23 de juliol.

Els membres de l’entitat que han decidit participar han respost a la pregunta: “Vols que l’ANC exigeixi a les institucions catalanes que convoquin el poble de Catalunya a un referèndum per decidir sobre la independència?”. La cúpula de l’entitat independentista valorarà els resultats dimarts 19 en una roda de premsa que ha convocat a la seu de l’ANC, a Barcelona.