Recorden a Jay Williams, aquell prometedor base de Duke que va ser número 2 del Draft de 2002 (un any abans que la generació de Lebron i companyia), només per darrere de Yao Ming?

La seva carrera es va frustrar per una lesió en els lligaments del seu genoll dret i molèsties contínues a la pelvis després d’un greu accident que el va tenir tres mesos hospitalitzat.

El base es va recuperar, de forma inesperada, i va tornar el 2006 a l’NBA, jugant la pretemporada amb els Nets. No obstant això, va ser tallat només començar el curs i relegat als Austin Toros de la D-League. Al no poder triomfar com a jugador, l’ESPN el va reclutar com a analista. I Jay Williams està donant els seus fruits. Polèmic i sincer, de tant en tant destapa coses sorprenents. L’última, reconeixent que hi ha “entre un 75 i un 80% dels jugadors de la NBA consumeixen marihuana”. Una pràctica molt estesa que ell opta per legalitzar.

“És fàcil per als metges receptar altres medicaments i jo he estat addicte a algun d’ells durant cinc anys de la meva vida. Però quan parles de marihuana la reacció és: ‘Aahhh !! És un medicament prohibit “, va assegurar Williams en una entrevista a Fox.

Coneix molts atletes que, per exemple, juguen amb Percocet. “Alguna vegada has pres Percocet? Et deixa molt més grogui que usar oli de cànnabis. És una cosa que està demonitzat en la societat. ‘Oh, mira, és un fumeta’, aquesta és la reacció. No, actualment utilitzo oli de cànnabis perquè m’ajuda amb la inflamació dels meus genolls i em calma l’ansietat “, afegeix.

“No estic dient que qualsevol menor de 18 anys faci servir marihuana, però des d’un punt de vista mèdic és hora que grans marques com NBA o NFL prenguin una postura més progressista i comencin a mirar endavant en lloc d’estar ancorats en el passat”, conclou.