Enquesta a 8tv: entre 71 i 73 escons per la independència

0
Enquesta de 8tv
Enquesta de 8tv
Enquesta de 8tv
Enquesta de 8tv

L’última enquesta abans de les eleccions, publicada per 8tv, revela que les formacions sobiranistes obtindrien una majoria absoluta en escons

Avui ha sigut l’últim dia en què es podien publicar enquestes. Aquest dilluns, una enquesta feta per Técnicas Demoscópicas a 8tv en el programa ‘8 al dia’ presentat per Josep Cuní, ha revelat que més de la meitat de l’hemicicle del Parlament de Catalunya seria independentista. Les candidatures favorables a la independència de Catalunya –Junts pel Sí i la CUP- obtindrien un total d’entre 71 i 73 escons, sobrepassant la majoria absoluta fixada en els 68 escons necessaris.

Segons l’enquesta emesa al programa de la cadena 8tv, la llista unitària Junts pel Sí obtindria entre 62 i 64 escons al Parlament per sí mateixa, una aproximació força similar a la resta de sondejos que s’han fet fins ara. La CUP obtindria un total de 9 diputats i, d’aquesta manera, assoliria sis diputats més que amb els que compta ara a l’hemicicle, experimentant una de les crescudes més importants d’aquestes eleccions. Sumant els suposats escons que obtindrien ambdós partits sobiranistes, les candidatures independentistes obtindrien cinc escons més dels necessaris per arribar a la majoria absoluta.

Els resultats de la resta de formacions unionistes anirien encapçalats per Ciutadans d’Inés Arrimadas, un partit en auge, que obtindria entre 18 i 20 escons. Catalunya Sí que es Pot i el PSC de Miquel Iceta anirien molt agafats de la mà, amb un repartiment de 15 escons per cadascú, mentre el PP de Xavier García Albiol cauria en picat dels 19 diputats que el representen fins els 13 que preveu l’enquesta. La formació de Ramón Espadaler, UDC, estaria en risc de no ser representada al Parlament o entrar amb un marge molt estret de 3 diputats.

L’enquesta presentada a ‘8 al dia’ també ha presentat estadístiques amb vots. D’aquesta manera, les formacions sobiranistes encapçalades per Raül Romeva i Antonio Baños fregarien la meitat de vots i sumarien entre els dos un 48%. Pel que fa a la valoració dels líders polítics que es presenten a aquestes eleccions, una dada significativa és que només Raül Romeva, Oriol Junqueras i Antonio Baños (tots ells de llistes per la independència de Catalunya) obtenen un aprovat per part de l’electorat. D’altra banda, l’actual President de la Generalitat, Artur Mas ha obtingut un 4,69.